Nutritionisitii sustin ca exista o serie de alimente care nu fac decat sa pacaleasca organismul ca mai are nevoie de substante nutritive, ducand astfel la consumarea excesiva de alimente si implicit ingrasare.

Astfel, cei care doresc sa slabeasca sau oamenii care pur si simplu nu doresc sa se ingrasa trebuie sa evite sa consume alimentele urmatoare, din motivele ce urmeaza:

Cafeaua. Specialistii sustin ca pofta de dulce este stimulata foarte puternic de catre cofeina si, mai mult decat atat, dupa consumarea cafelei, organismul simte o stare de foame foarte acuta, din cauza interactiunii cafelei cu sucul gastric, scrie lyla.ro.

Sucurile de fructe. Aceste produse nu fac decat sa elimine partea fibroasa a fructelor, fiind foarte bogate in zaharuri. Acestea favorizeaza aparitia starii de foame la foarte scurt timp dupa consum si cresc pofta de grasimi saturate si de carbohidrati. Mai bine optati pentru fructe intregi!

Painea alba. Nutritionistii sustin ca painea alba nu contine nici pe departe o cantitate optima de fibre pentru corp si ca nu este perceputa deloc senzatia de satietate dupa consumul ei. Totodata, nivelul glicemiei din corp creste excesiv de mult pe fondul consumului de paine alba ceea ce duce la in dezechilibru in organism.

Alcoolul. Alcoolul scade nivelul leptinei (hormon care limiteaza senzatia de foame) al carbohidratilor si deshidrateaza organismul. Dupa ce ai consumat alcool, senzatia de foame va fi mai accentuata.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here