Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat miercuri, într-un comunicat difuzat pe site-urile jihadiste, atentatul comis marți la Tunis contra unui autobuz al Gărzii președintelui tunisian și soldat cu 13 morți, transmite AFP.

Autorul atacului este un cetățean tunisian identificat drept Abu Abdallah ‘al-Tounissi’ (Abu Abdallah ‘Tunisianul’). Dotat cu o centură cu explozibil, el a urcat la bordul autovehiculului și s-a aruncat în aer, potrivit comunicatului.

Gruparea SI a publicat și o fotografie a atentatorului sinucigaș, îmbrăcat în alb, cu capul și fața acoperite de o eșarfă și având asupra sa centura cu explozibil, scrie agerpres.ro.

Statul Islamic a susținut că 20 de persoane au fost ucise în atentat, dar potrivit unui bilanț oficial este vorba de moartea a 12 agenți ai Gărzii prezidențiale tunisiene.

Un al 13-lea cadavru, ce ar putea fi al autorului atacului, a fost găsit la locul incidentului și este în curs de identificare, a indicat Ministerul de Interne tunisian.

În atentat au fost folosite 10 kilograme de explozibil, a adăugat sursa citată, precizând că materialul folosit a fost Semtex, un explozibil cu putere mare de distrugere.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here