Vouchere pentru romani. Orban a prezentat un plan de relansare a economiei. Acest program se numeste ”Recladim Romania. Planul national de investitii si de relansare economica”.

Planul National de Investitii si Relansare Economica a fost prezentat in fata presedintelui Klaus Iohannis.

”Dupa prezentarea programului economic, obiectivul nostru este ca, in maxim o luna de zile, sa adoptam toate actele normative necesare pentru implementarea masurilor din program”, spunea Ludovic Orban.

In acest program se prevede majorarea de la 15 la 20 de miliarde de lei a plafonului de garantare pentru programul IMM Invest, crearea unui fond de investitii detinut „in prima faza” de statul roman, dar si in sustinerea investitiilor greenfield. In plus, sunt avute in vedere si rambursarile de TVA, plata concediilor medicale, oprirea masurilor de poprire.

Tot in progra se mentioneaza si introducerea de vouchere pentru masa calda.

Guvernul pregateste acordarea de pachete alimentare si de igiena corporala pentru persoanele defavorizate. Astfel, se vine in sprijinul persoanelor aflate in situatii de dificultate, saracie sau familiile cu venituri foarte mici.

Beneficiarii acestui program: 1,18 mil. persoane; Buget alocat: 225 mil. euro.

Nici pensionarii nu sunt uitati. Pentru aceasta categorie se acorda vouchere pentru masa calda. Voucherele sunt oferite persoanelor in varsta de peste 75 de ani care au venituri sub venitul minim garantat.

Benediciaza 250.000 persoane. Buget alocat: 100 mil. euro

Si elevii vor primi vouchere. Sunt ajutati elevii care provin din familii cu venituri mici sau cei cu risc de saracie risc de saracie severa, pentru achizitionarea de rechizite scolare, imbracaminte si incaltaminte.

Beneficiaza : 400.000 copii. Buget alocat: 30 mil. euro.

Citește și:  Ce avere are Maia Morgenstern. Salariul pe care il incaseaza

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here