Pentru că în ultimii ani oamenii petrec din ce în ce mai mult timp pe telefonul mobil, B365.ro a realizat un top al celor mai utile aplicații pentru bucureșteni, care simplifică viață și oferă soluții pentru a câștiga timp. 

Aplicația Urban Hero: cea mai ușoară modalitate de a semnala neregulile de pe strada ta

Urban Hero este o aplicație care te ajută să raportezi problemele din orașul tău- de la gropi în asfalt până la câini vagabonzi sau acte de vandalism.  Este foarte ușor de utilizat și funcționează cam ca un check-in pe Facebook: pentru raportarea unei probleme faci o fotografie „problemei”, o descrii un pic, iar locația ei va fi preluată automat prin intermediul GPS-ului. 

FoodPanda: Sute de restaurante, într-un singur loc

Bucureştenii pot comanda mâncare de la cele mai apropiate restaurante din zona lor, prin intermediul foodpanda, cea mai mare platformă globală de livrări de mâncare, care s-a lansat şi la Bucureşti.

Mâncarea se poate comanda prin această platformă de pe orice dispozitiv conectat la internet (desktop, laptop, tabletă, smartphone etc).

Accesând site-ul sau aplicaţia, se detectează automat strada pe care se află clientul şi se afişează o listă cu cele mai apropiate restaurante care fac livrări în zona respectivă, specificul acestora, meniul, comanda minimă şi taxa de livrare. După efectuarea comenzii, clienţii primesc un SMS care să confirme comanda și timpul de livrare. Momentan plata comenzii se face doar cash la livrare, însă în perioada următoare, clienţii pot opta şi pentru plata online, prin card bancar. 

O altă aplicație prin care bucureștenii pot comanda rapid și simplu mâncare de la restaurantele preferate este FoodMe. Aplicația este disponibilă doar în București.

Cum funcționează:
– selectezi adresa de livrare folosind functia de localizare automata a telefonului sau a unei adrese deja salvate 
– aplicatia iti va arata doar restaurantele care livreaza la locatia respectiva 
– poti accesa direct meniul unui restaurant sau poti folosi functia de cautare pentru a gasi imediat produsele cautate 

Transport Urban: Aplicaţia care-ți arată cum să nu te rătăcești, în Bucureşti

Doi studenţi au pus la punct, în 2010, aplicaţia care îţi arată rapid cu ce mijloace de transport în comun poţi ajunge dintr-un loc în altul în Bucureşti. Introduci punctul din care pleci şi unde vrei să ajungi şi TransportUrban.ro îţi spune cu ce metrou ajungi acolo, cu ce tramvai, cu ce metrou şi tramvai, de e nevoie. Vezi și la ce distanţa de metrou e staţia de RATB, precum şi intervalul de timp la care circulă autobuzul pe care vrei să-l iei.

Time Travel, aplicația care-ți arată imagini din trecut cu clădiri din București

Time Travel este o aplicație pentru Google Glass, care ofertă utilizatorului posibilitatea de a vedea cum arăta în timp obiectele primite, în cazul dat clădiri. Mai exact, ochelarii Google captează o imagine a clădirii pe care utilizatorul o priveşte, o trimite unui server, iar acesta returnează o serie de imagini în timp a clădirii respective.

Probabil cea mai utilă aplicaţie pentru şoferi, Auto.ro îţi indică cele mai apropiate benzinării, parcări, vulcanizări, spălătorii, service-uri sau staţii ITP în funcţie de localizarea ta prin intermediul sistemului GPS.

De asemenea, poţi să plăteşti rovigneta direct din aplicaţie, poţi să calculezi timbrul de mediu şi poţi să primeşti notificări atunci când se apropie perioada de expirare pentru RCA, rovigneta sau rata lunară la maşină, conform giz.ro.

Orașul meu: aplicația care te ajută să-ți alegi locul unde să ieși în oraș

Daca esti in pana de idei si nu sti unde sa iesi cu prietenii la un suc/ceai/cafea/film/teatru atunci ar trebui sa instalezi aceasta aplicatie pentru ca ofera o baza de date destul de cuprinzatoare atat pentru Bucuresti cat si pentru majoritatea oraselor din Romania. Ai de ales intre locatii noi si implicit “Hot”, puncte de interes din jurul locatiei utilizatorului, evenimente, alte locuri si chiar oferte speciale. Daca alegeti sa va creati si un cont, puteti intra foarte usor in contact cu alti oameni care frecventeaza anumite localuri si puteti afla astfel mai multe detalii despre servicii si evenimente.

DeliciiDelicii: aplicația perfectă pentru amatorii de delicatese

Aceasta aplicatie prezinta informatii despre magazinele cu specialitati culinare din Bucuresti. Cu alte cuvinte daca vrei sa faci o surpriza cuiva sau vrei sa te bucuri de un desert mai putin obisnuit tot ce trebuie sa faci este sa utilizezi “Delicii”. Cele peste 50 de magazine sunt impartite pe categorii si afisate pe harta orasului impreuna cu cate o poza specifica, conform playtech.ro.

Catalogul de Farmacii

Daca ti s-a intamplat sa alergi prin oras in cautarea unei farmacii atunci cu siguranta vei ajunge sa apreciezi utilitatea unei astfel de aplicatii. Catalogul de Farmacii ofera informatii despre aproape toate farmaciile din 68 de orase ale tarii. In Bucuresti sunt prezentate 318 farmacii care pot fi localizate pe harta impreuna cu datele de contact: numar de telefon si adresa.

TraficOK: Aplicaţia care îţi arată cum să eviţi blocajele din trafic, în Bucureşti 

Ambuteiajele din trafic pot fi evitate cu ajutorul unei aplicaţii disponibile pe GPS, smartphone şi tabletă. Şoferii bucureşteni vor putea afla, în timp real, ce artere rutiere sunt blocate, unde sunt accidentele rutiere, dar şi viteza medie de deplasare dintr-un punct în altul pentru a alege varianta optimă de deplasare în cel mai scurt timp.

TraficOK, primul sistem privat care colectează, interpretează şi livrează date din trafic în timp real, la nivel naţional, a fost lansat oficial marţi. Soluţia va fi disponibilă atât ca aplicaţie TMC (Traffic Message Channel) pentru GPS-uri, cât şi ca aplicaţii pentru smartphones şi tablete şi vine în ajutorul tuturor şoferilor care vor să evite diversele blocaje sau situaţii neprevăzute din trafic. Şi conducătorii auto care vor să ajungă cel mai rapid dintr-un punct în altul pot afla, prin intermediul TraficOK, care sunt vitezele medii de deplasare şi timpul optim în care poate fi parcursă o anumită distanţă. 

Caut ATM: aplicația care te ajuta sa descoperi cel mai apropiat bancomat

Caut ATM este o aplicatie lansata de nu foarte multa vreme in App Store, rolul sau fiind de a ne permite sa descoperim cele mai apropiate ATM-uri pentru 24 dintre cele mai mari banci din Romania. Aplicatia contine 7000 de bancomate de pe teritoriul intregii tari. Spre deosebire de alte aplicatii, Caut ATM foloseste Google Maps pentru localizari si afisarea informatiilor, conform idevice.ro.

Cinemagia: aplicație pentru iubitorii de filme

Cinemagia este o aplicatie pentru terminale mobile in care puteti afla diverse informatii despre filme, puteti afla programul TV, puteti vedea ce filme ruleaza la cinematografele din Romania si puteti cumpara bilete la film. Intr-un update lansat pentru aplicatie, dezvoltatorii ei au implementat compatibilitate cu sistemul Passbook, aceasta putand acum sa salveze in iDevice-uri biletele achizitionate de catre voi.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here