De cele mai multe ori, respiraţia urât mirositoare este provocată de igiena deficitară, lipsa de hidratare sau cura de slăbire. Află cum să scapi de ea rapid!

Atunci când nu este provocată de probleme dentare grave, respiraţia urât mirositoare poate fi „vindecată” aproape pe loc. Trebuie doar să ţii seama de aceste sfaturi.

1. Periază dinţii corect! Pare „la mintea cocoşului”, dar mulţi oameni nu îşi dau seama că periajul corect al dinţilor este principala cale de atac în cazul respiraţiei urât mirositoare. Foloseşte periuţa şi pasta de dinţi de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, timp de cel puţin patru minute.

2. Curăţă şi limba! Un pas pe care noi îl neglijăm de obicei. Din păcate, bacteriile şi resturile alimentare se adună pe partea din spate a limbii provocând mirosul neplăcut. Foloseşte periuţa de dinţi pentru a curăţa cu blândeţe limba la fiecare periaj.

3. Mănâncă mai multe fructe! Fructele şi legumele cu consistenţă tare – mere, pere, morcovi, etc. – sunt foarte sănătoase pentru dinţi fiindcă îndepărtează placa bacteriană şi chiar tartrul de pe dinţii, precum şi bacteriile de pe gingii.

4. Bea un ceai! Ceaiul verde sau negru alungă miroul neplăcut al gurii fiindcă au proprietăţi antibacteriene. Bucură-te zilnic de două sau trei ceşti de ceai. Sunt foarte sănătoase pentru întregul organism!

5. Ţii cură de slăbire? Unele diete pot să dea un miros neplăcut respiraţiei. E vorba mai ales de cele „low carb” sau hiperproteice, în care mănânci doar carne şi lactate. Dacă ţii dieta Atkins sau Dukan, aceasta poate fi explicaţia problemei tale.

6. Gumă fără zahăr! Evident, guma de mestecat îţi poate împrospăta respiraţia, dar ai grijă să fie fără zahăr! Guma cu zahăr nu face decât să hrănească bacteriile care dau mirosul neplăcut al gurii.

7. Hidratează-te! O hidratare corespunzătoare elimină mirosul neplăcut al gurii. Atunci când bei prea puţină apă ai gura uscată, ceea ce înseamnă că bacteriile se înmulţesc mai rapid.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here