Potrivit indiciilor descoperite într-o aplicaţie pentru brevet, Apple cercetează noi modalităţi pentru a face posibilă utilizarea practică a panourilor solare la alimentarea dispozitivelor mobile.

Întâlnite în implementări nu foarte reuşite, furnizate de companii mai puţin cunoscute, încărcătoarele solare pentru dispozitive mobile sunt considerate gadget-uri mai degrabă fanteziste, ce nu au o utilitate practică reală pentru utilizatori obişnuiţi. Această percepţie s-ar putea schimba în cele din urmă cu ajutorul Apple, compania părând interesată de găsirea unor modalităţi mai eficiente pentru captarea energiei primite de la soare.

Inovaţia descrisă în brevetul Apple este un sistem pentru optimizarea încărcării acumulatorului, capabil să folosească atât adaptorul AC, dar şi panouri solare. Scopul este eliminarea nevoii pentru adaptoare de conversie externe, ineficiente, costisitoare şi incomod de manevrat. În schimb, viitoarele generaţii de dispozitive vor accepta conectarea unui panou solar printr-un cablu similar celui folosit de adaptorul AC. Energia primită de la soare va servi pentru încărcarea directă a acumulatorului, sau suplimentarea energiei furnizate deja de adaptorul AC pentru a scurta durata de încărcare.

Toate acestea ar urma să fie posibile cu tehnologii cunoscute şi hardware deja existent, disponibil în formă suficient de bine miniaturizată pentru a fi integrat cu minim de efort în designul produselor viitoare.

Sursa: yahoonews

Follow
Distribuie:1040

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here