ARTICOLUL ZILEI: Cum ți se fură banii în cazinouri, la jocuri de noroc

Home > ARTICOLUL ZILEI: Cum ți se fură banii în cazinouri, la jocuri de noroc

La începutul anului, unul dintre reporterii onlinereport.ro s-a angajat la McDonald’s pentru a afla cum se face mâncarea acolo, iar după 3 luni a publicat un articol care a provocat o anchetă internă pe igienă și calitatea alimentelor la McDonalds. Un al doilea reporter, s-a angajat la cazino, ca să adune cât mai multe informații despre cum sunt păcăliți clienții la jocuri de noroc. Iată ce a aflat:

Cum funcționează aparatele de noroc?

Ele vin setate din fabrică pe un anumit câștig. La început, când sala de jocuri e nou deschisă aparatele sunt setate la o probabilitate de câștig mare, chiar și de 90%. Asta atrage jucătorii, le dă câștig și îi face să se reîntoarcă. Această rată de câștig scade ușor ușor pentru că aparatul nu mai dă banii în 90% dintre cazuri, ca la început. Dar omul a devenit deja clientul localului și i s-a activat plăcerea pentru câștig. Dacă în primele săptămâni cazinoul a ieșit pe minus și a dat câștiguri mari, își va recupera banii ușor. După 2, 3 luni de la deschidere aparatele sunt resetate la un câștig mai mic, de 40, 50 la sută.

Jocul la rulotă este unu dintre cele mai profitabile pentru patroni. Șansele de câștig ale clienților sunt doar de 2.7%. Pentru cazino este profitabil deoarece oferă câștiguri doar la 36 de numere, din 37. Ultimul număr este ținut de cazino.

Cazinourile ies mereu în câștig, singurul joc unde clientul are ceva mai multe șanse să câștige este jocul de poker live, dar nu varianta în care joci cu cazinoul, ci cea în care joci cu alți oameni. Doar atunci cazinoul nu ia banii direct de la client, ci acesta câștigă în funcție de cât este de bun la joc.

Cum păcălesc clienții aparatele de noroc?

La aparatele de noroc mai vechi puteai să te duci cu un magnet în mână și astfel influențai aparatul. Pentru cele mai noi strategia e alta. Se filmează ecranul aparatului pentru o perioadă puțin mai lungă de timp și se trimite înregistrarea unui hacker. Acesta folosește un soft care studiază frecvențele și  secvența aparatului și estimează ce cărți urmează să dea.

Cei familiarizați cu cazinourile stau pur și simplu și studiază terenul. Odată la 2 ore un aparat trebuie să dea câștig. Urmăresc care e aparatul care nu a dat bani în ziua aia și joacă la el. Le e mult mai ușăr să facă asta dacă au un om în interior care să monitorizeze fiecare aparat de noroc în parte. O altă tehnică folosită care are succes uneori este să bagi 10 lei în aparat și să ții apăsat pe butonul ”bet” timp de un minut, iar aparatul va afișa un credit de 100 de lei.

Ca să păcălești ruleta ai nevoie de un om din interior. Acesta sparte capacul unde se învârtește bila și o pornește la numărul la care vrei tu.

Cum ne fac aparatele să băgăm mai mulți bani

Pe lângă faptul că aparatele de alba neagra sau de păcănele ne dau bani la început ca să ne creeze senzația irațională de câștig facil, patronii mai apelează și la alte tertipuri. De această dată de un tertip psihologic: atunci când câștigi bani, auzi un sunet de victorie, puternic și țipător. Atunci când pierzi nu se aude nici un sunet, ca și cum aparatul ar vrea să ascundă faptul că tu ai pierdut.

Unele agenții de pariuri fac o mișcare riscantă la câini și la mașinuțe, adică inversează cotele. Atffel  jucătorii au mai puține șanse să câștige și ei își păstrează profitul. Nu pot face asta cu un jucător cu experiență pentru că el va remarca imediat că e ceva în neregulă cu acele cote.

 

Mădălina Mihăilescu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here