Din ce in ce mai multe persoane sunt depistate tot mai frecvent ca fiind purtătoare ale virusului HSV-1, un virus extrem de contagios care cauzează inflamații dureroase în jurul gurii și în zona genitală.

Două treimi din populaţia mondială în vârstă de până la 50 de ani are herpes, conform unui raport de estimare globală a prevalenţei bolii al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Mai mult de 3,7 miliarde de oameni dețin activ virusul herpes (HSV-1), în timp ce alte 417 milioane de persoane cu vârste cuprinse între 17 și 49 de ani au contactat o altă formă a virusului, HSV-2, care cauzează herpes genital.

In general, acesta provoacă mai degrabă ulceraţii bucale, dar  în ultima perioada a început să provoace şi infecţii genitale, informeaza newsar.ro.

Cauza igienei mai bune din ţările bogate determină o scădere a ratei de infectare cu HSV-1 în copilărie, expunându-le pe persoanele tinere în faţa riscului de contactare a virusului prin intermediul sexului oral, după ce persoanele devin active din punct de vedere sexual.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here