Mai multe persoane din judetul Calarasi sunt cercetate pentru evaziune fiscala, fiind suspectate ca vindeau tigari fabricate ilegal din tutun recuperat de la groapa de gunoi din Chiajna, politistii ridicand in urma perchezitiilor trei tone de tutun si noua dispozitive de prelucrat tutun.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, vineri, de Inspectoratul de Politie Judetean Calarasi, politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale, impreuna cu specialisti de la Garda de Mediu Bucuresti si de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Calarasi, documenteaza activitatea mai multor persoane suspectate ca au fabricat ilegal si vandut tigari care contineau tutun recuperat de la groapa de gunoi din localitatea Chiajna.

Acestea sunt cercetate si pentru ca au repus in circuitul economic produse alimentare expirate, luate de asemenea de la groapa de gunoi, si ca au folosit pentru aceste activitati oameni care lucrau fara forme legale.

In urma a 25 de perchezitii facute, joi, la locuintele suspectilor, anchetatorii au confiscat trei tone de tutun, noua dispozitive de prelucrat tutunul, 1.160 de tigarete nemarcate, 400 de dolari si 20.276 de lei.

De asemenea, sapte persoane – cinci barbati si doua femei – cu varste cuprinse intre 21 si 39 de ani, din comuna Spantov, judetul Calarasi, au fost ridicate si duse la audieri, fiind cercetate in libertate.

Acestea sunt suspectate ca recuperau tutun nefolosit in industria de profil si aruncat la groapa de gunoi de la Chiajna, din care fabricau ilegal tigari care ulterior erau vandute la jumatate din pretul pietii. Totodata, ei sunt suspectati ca au luat de la aceeasi groapa de gunoi produse alimentare, respectiv conserve expirate, pe care le-au introdus in circuitul economic.

Anchetatorii au stabili in acest dosar un prejudiciu de 1.200.000 de lei. In urma descinderilor politistii au descoperit 69 de persoane despre care exista suspiciunea ca munceau fara forme legale pentru cei sase care au pus la punct afacerea ilegala.

 Inspectorii de ITM Calarasi fac verificari in acest sens. Cele sapte persoane, intre care unul este administratorul unei firme, sunt cercetate pentru evaziune fiscala, complicitate la evaziune fiscala si, daca inspectorii ITM Calarasi vor constata ca cele 69 de persoane descoperite la perchezitii munceau la negru, cercetarile vor fi extinse.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here