Românii vor fi afectați de noua lege! Reforma Jobs Acts cere amenzi severe în cazul celor care nu au permis de ședere și acte legale.

O știre de ultimă oră apărută în presa românească din Italia, certifică noua viziune a executivului italian cu privire la legalitatea și statul angajaților  și implicit a rezidenților străini care locuiesc pe teritoriul Italiei. Potrivit Actualitatea  Magazin, un tabloid românesc cu știri exclusive, guvernul italian a adoptat în cadrul programului Jobs Act un proiect de lege care prevedeamenzi deosebit de usturătoare pentru toți patronii și persoanele fizice care au angajați care nu se înscriu în condițiile de legalitate prevăzute de statul italian.

În cadrul acestui program reformator, Ministerul Muncii solicită o majorare a amenzilor pentru patronii italieni cu până la 20%, ceea ce se poate traduce în cifre cu amenzi graduale ce pot însuma chiar 43 de mii de euro pentru un angajator care are mai mulți salariați care prestează muncă la negru pe o perioadă mai mare de timp. Legea a fost deja publicată în Gazetta Ufficiale și prevede amenzi graduale pentru toți patronii italieni care nu intră în legalitate. Ei vor trebui deasemenea să ateste cu acte doveditoare, statul fiecărui angajat pe toată perioada cât a prestat activități în cadrul firmei.

Acest proiect de lege inedit, face parte din reforma intitulată Jobs Acts pentru-Simplificarea procedurilor în cadrul cetățenilor dar și a companiilor-. Proiectul a intrat oficial în vigoare și prevede un set amănunțit de amenzi, informeaza ro.blastingnews.com.

O primă treaptă de amendare, prevede amenzi cuprinse între 1500-9000 de euro pentru fiecare muncitor aflat în ilegalitate care a prestat sau prestează muncă la negru de până la o lună.

O a doua treaptă înclusă în proiectul de lege, prevede amenzi de la 3 mii până la 18 mii de euro pentru o perioadă de muncă de la 30-60 de zile pentru care a fost prestatămunca la negru.

O ultimă treaptă și se pare că cea mai severă, cuprinde amenzi de la 6 la 36 mii de euro pentru muncitorii care prestează la negru mai mult de 60 de zile.

Amenzile nu se vor aplica discriminatoriu astfel încât toți patroni care au angajați italieni sau muncitori străini care lucrează la negru vor intra în colimatorul legislativ. Vestile proaste circulă destul de repede și se pare că piața de muncă italiană subterană va fi afectată de acest nou cadru legislativ.

 

 

 

Articol redactat de Michaela Maria

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here