Potrivit unui studiu realizat pe un numar de 81 de barbati, femeile plinute sau chiar obeze isi pot gasi jumatatea daca urmeaza un singur indiciu.

Astfel, cercetatorii de la la University of Westminster, din Londra au descoperit, impreuna cu cei de la Newcastle University, ca femeile obeze si supraponderale sunt considerate foarte atractive de barbatii stresati.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au studiat 81 de barbati, printre care se aflau deopotriva barbati foarte relaxati si barbati care sufereau de stres puternic. Acestora le-au fost aratate o serie de fotografii si au fost rugati sa isi exprime preferintele cu privire la gradul de atractivitate al femeilor din imagini.
Astfel, barbatii macinati de stres s-au aratat mai atrasi de femeile cu forme pline si chiar de cele obeze, pe cand cei relaxati au manifestat chiar repulsie fata de acestea.

Specialistii au explicat acest fenomen punand rezultatele pe seama asteptarilor pe care barbatii stresati le au de la ei insisi. Se pare ca este vorba de gradul de incredere in sine care scade la barbati odata cu cresterea stresului. Astfel, daca acest lucru se petrece, barbatii tind sa atace “tintele” usoare, in conceptia lor, femeile supraponderale.

Abonare
Distribuie:2000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here