Prima ninsoare din acest sezon s-a înregistrat, începând din noaptea de luni spre marţi, în judeţul Maramureş şi în nordul Carpaţilor Orientali, stratul de zăpadă înregistrat fiind de câţiva centimetri la o altitudine de peste 1.800 de metri, informează Mediafax.

Primarul oraşului Borşa, judeţul Maramureş, Sorin Ion Timiş, a declarat, marţi, că nu ţine minte să mai fi nins vreodată în zonă până acum în luna septembrie.

„A început să ningă luni după-amiază, până marţi dimineaţă, şi cred că ninsoarea va continua, pentru că temperatura e scăzută. Eu nu ţin minte să mai fi nins în septembrie, în octombrie da, dar în septembrie niciodată. A fulguit la 1.400 de metri altitudine, în Pasul Prislop, dar zăpada s-a aşezat doar de la 1.800 de metri altitudine în sus, Vârful Pietrosul Rodnei fiind îmbrăcat în haină albă, ca şi iarna. Stratul de zăpadă măsoară câţiva centimetri în zona Căldarea – Lacul Iezer. În Borşa nu a fulguit, doar sus la altitudine mare”, a spus Timiş

Marţi dimineaţă, a început să ningă la altitudini de peste 1.800 de metri şi în nordul Carpaţilor Orientali.

„A nins la primele ore ale dimineţii şi în prima parte a zilei, la Iezer şi pe Ceahlău, unde avem unul sau doi centimetri de zăpadă. S-ar putea să mai fie precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în orele următoare şi la noapte, dar trecător, după care încetează şi vremea o să se facă din ce în ce mai frumoasă”, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

La Vârful Toaca, din Masivul Ceahlău, în judeţul Neamt, ploaia s-a transformat, în jurul orei 9.00, în ninsoare, iar statul de zăpadă care s-a depus măsoară trei centimetri.

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here