Daca ai racit in aceasta vara, insa nu reusesti deloc sa scapi de simptomele suparatoare, mergi urgent la medic! Ai putea avea o boala teribila.

Stim deja ca boala Lyme este o ingrijorare in timp de vara. Daca este lasata netratata, aceasta infectie ce porneste de la muscatura de capusa poate sa-ti afecteze incheieturile, sistemul nervos central si inima. In plus, ai putea sa nici nu-ti dai seama ca ai aceasta boala.

Un comunicat recent al Connecticut’s Lyme Research Alliance (LRA)  spune ca simptomele de gripa pe timp de vara (febra, frisoare, dureri musculare si epuizare) ar putea fi un semn al bolii Lyme.

Boala Lyme este mai raspandita decat s-ar fi crezut. In luna august a anului trecut, Centrul pentru Control al Bolilor a estimat o crestere anuala a imbolnavirilor de la 30.000 la 300.000 doar in Statele Unite.

Capusele sunt mai infometate intre iunie si august, in stadiul de nimfa, atunci cand pot fi mai mici decat gamalia unui ac. De aceea, sunt foarte greu de observat, mai ales ca se stabilesc in locuri greu accesibile. 

Atunci cand petreci mai mult timp afara, evita sa stai pe langa copaci si inspecteaza-ti pielea dupa ce stai pe iarba. Cand poti, poarta pantaloni lungi. Dupa ce ai ajuns acasa, fa-ti dus repede si verifica-ti pielea. Spala-ti hainele la temperatura ridicata.

Trebuie sa stii ca nu exista inca un test 100% acurat pentru boala Lyme. 

Abonare
Distribuie:5000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here