Bolile neurologice la adultii tineri pot fi declarate epidemii, deoarece cifrele au iesit din tiparul normal.

Bolile neurologice apar de obicei la pacientii varstnici (60-65 ani), acestea fiind aproape intotdeauna Parkinson si Alzheimer. Din pacate, atunci cand exista o boala neurologica, handicapul este de asa natura incat afecteaza intreaga viata a pacientului. Desi bolile neurologice la varstnici sunt ingrijoratoare, bolile neurologice la adultii tineri sunt si mai alarmante, pentru ca sunt forta productiva a tarii noastre. 

Profilul epidemiologic se indeparteaza si mai mult de bolile infectioase, care era de zi cu zi in urma cu aproximativ 20 sau 30 de ani. Insa astazi metodologia de viata pe care o avem noi tinerii adulti este mult mai asemanatoare cu cea din America de Nord si Europa, datorita tipului de comunicare si tipului de activitati de agrement. De aceea epidemiologia noastra se intoarce.

In plus, cele mai importante boli ale adultilor tineri din aceasta zona sunt epilepsia, accidentul vascular cerebral (care este de departe cel dominant) si migrena, care afecteaza nepretuit calitatea vietii oamenilor.

Rapoartele internationale indica faptul ca cifra DALYS (zile de activitate de munca pierdute din cauza unei anumite boli) arata ca tara are intre 1.000 si 3.000 de zile lucratoare pierdute pe luna, din cauza bolilor neurologice. Acest lucru se datoreaza unor boli precum migrena, epilepsia. si boli vasculare. creier.

Atunci cand aceasta boala incepe sa atace oamenii de varste productive genera o tulburare mai mare in societate si, desigur, are un impact asupra economiei.

Sunt explicate pe scurt cele mai frecvente boli neurologice suferite de adultii tineri.

Primul este accidentul vascular cerebral. Boala cerebrala este cea in care, prin ocluzia unei artere, tesutul cerebral moare in regiuni mari ale creierului si asta se traduce prin dizabilitate. Aceasta are un risc mare de mortalitate si in Adultul tanar este mai mult. important, din moment ce tanarul are un creier sanatos, fara atrofie. Acesta este un creier de dimensiuni bune si daca exista o leziune neurologica cu putin care se umfla, poate duce la moartea pacientului.

El a mai impartasit ca in aceste cazuri este necesar sa se actioneze rapid, deoarece pe masura ce timpul trece, la fel si numarul de neuroni care se pierd. Pierzi 1,8 milioane de neuroni pentru fiecare minut petrecut cu o artera oclusa.

La nivel mondial 3 milioane de femei si 2,5 milioane de barbati mor in fiecare an din cauza bolilor cerebrovasculare si toti au sub 55 de ani.

O alta dintre bolile care afecteaza adultii tineri este cervicalgia. Coloana cervicala este foarte flexibila si permite mai multa mobilitate decat orice alta parte a coloanei vertebrale. De aceea este afectata frecvent de leziuni care provoaca durere. Durerea poate fi episodica sau permanenta.

Conform datelor, 14-23% din populatie sufera de dureri de gat, care au crescut din cauza modificarilor posturii corpului.

De asemenea, subliniaza faptul ca migrena este o alta boala care ataca populatia, frecvent intre 30 si 50 de ani. Migrena este sinonima cu mizeria umana, deoarece nu te poti bucura de viata pentru ca vei avea mereu dureri de cap, iar aceasta este si principala cauza a zilelor de munca pierdute si a dizabilitatilor din tara.

Unele simptome ale migrenei sunt schimbari de dispozitie, tulburari vizuale si senzoriale etc. Chiar si, 73% dintre pacienti sunt afectati de migrena in ceea ce priveste jobul si cariera lor.

Scleroza multipla a devenit, de asemenea, o alta boala de alarma la adultii tineri. Aceasta este o boala care consta in acumularea de leziuni la nivelul creierului. Daca un pacient este bine tratat, va putea duce o viata normala. In plus, apare frecvent in 26-45 de ani, in majoritate femei.

Aceasta boala provoaca probleme de mobilitate, senzoriale, de vedere, oboseala si dificultati cognitive. In plus, este foarte imprevizibila, deoarece cursul sau nu poate fi prezis cu certitudine si se poate agrava in timp.

In final,  o alta boala pe care o dezvolta tinerii adulti este epilepsia: 50 de milioane de oameni sufera de ea si 80% dintre ei traiesc in tari din lumea a treia. Aceasta boala, fara indoiala, are un impact social mare, deoarece economia familiei. este afectat de 38%.