Revista de călătorii Matador Newtwork a publicat un nou volum din seria cărţilor de travel în care recomandă, într-o manieră relaxată, „101 locuri în care să te faci praf înainte să mori/101 Places to Get Fucked Up Before You Die”. Locuri fruntaşe pe listă ocupă Bucureşti şi Chişinău. Iată topul:

1. Austin, Texas, SUA. Prima poziţie în topul destinaţiilor unde poţi să ai parte de petreceri extraordinare este ocupată de Austin, oraş recunoscut şi pentru sloganul „Păstrează Austinul ciudat“. Locul este populat de un amestec interesant de studenţi, muzicieni şi oameni de afaceri. Sixth Street este locul de unde editorii Matador recomandă să daţi startul distracţiei texane. Ideea este să începeţi din partea de est a străzii şi să mergeţi din bar în bar, către vest, atâta vreme cât veţi rezista în faţa râurilor de alcool şi a oboselii.

2. Barcelona, Spania. Presărată cu plaje superbe şi o viaţă de noapte trepidantă, la Barcelona găsiţi inclusiv un bar vestit pentru că le oferă clienţilor sute de tipuri de shoturi la 2 euro duşca. Tot timpul anului, turişti de toate vârstele aleg Barcelona pentru a experimenta stilul de viaţă mediteranean, inclusiv celebra siesta, menţionează ghidul Matador.

3. Berlin, Germania. „Toată lumea deţine propria versiune când vine vorba să te faci pulbere în Berlin şi fiecare reţetă este 100% reală“, scrie editorul Josh Heller despre capitala germană. Cluburile par că nu-şi închid niciodată uşile, din moment ce oricât de devreme ajungi în oraş auzi acordurile melodiilor la modă răsunând din boxele localurilor.

4. Black Rock City, Nevada, SUA Un oraş nebunesc, presărat cu corturi, costume ciudate şi droguri, Black Rock City promite o experienţă de neuitat celor care caută distracţie la superlativ. Festivalul Burning Man, petrecerea funky din deşertul Nevada, a devenit o tradiţie pe care turişti din toată lumea o vânează.

5. Bucureşti, România. „Este uşor să ajungi în această capitală, din orice parte a Europei te-ai afla, un oraş cu o istorie incredibilă, muzee şi arhitectură fenomenale. Ba chiar, la un moment dat, Bucureştiul a fost cunoscut ca Micul Paris“, este descris oraşul de pe Dâmboviţa în ghidul Matador. Bineînţeles, recomandarea editorilor s-a îndreptat către cel mai în vogă centru al distracţiei bucureştene, unde „întâlneşti golani afumaţi pe care îi poţi urma spre bătrânul Lipscani, care a fost în vechime un târg renumit. Locul a fost lăsat în paragină de comunişti, dar acum se dezvoltă aşa cum au făcut-o, pe timpuri, Brooklyn şi Los Angeles“, explică editorii Matador.

6. Buenos Aires, Argentina. La Buenos Aires, la fel ca în întreaga Argentină, totul se învârte în jurul socializării. Cultură care presupune, cum altfel, o mulţime de petreceri. „Petrecerile adună la un loc familia, ceea ce înseamnă că la aceste sărbători până şi copiii uită de ora de culcare. Astfel, tinerii au în sânge microbul petrecerilor şi, cu siguranţă, îţi va fi greu să ţii pasul cu ei în privinţa asta“, conform Matador.

7. Chişinău, Moldova În ceea ce priveşte Chişinăul, specialiştii Matador au prezentat date desprinse dintr-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, conform cărora Moldova este ţara în care se consumă cel mai mult alcool din întreaga lume, cu 18,2 litri pe cap de locuitor, într-un an. „Chiar dacă este un loc care nu se regăseşte pe lista clasică a locurilor de vizitat, faceţi o scurtă oprire şi la Chişinău, în cazul în care se întâmplă să călătoriţi între Bucureşti şi Odesa“, recomandă editorii.

8. Dublin, Irlanda Cel mai bun loc unde poţi să sărbătoreşti Ziua Sfântului Patrick aşa cum se cuvine, Dublin este caracterizat în această perioadă (17 martie), mai mult ca niciodată, de parade, puburi pline ochi şi mândrie naţională cât cuprinde. Dublinul este descris drept o adevărată şcoală unde poţi învăţa să te ghiftuieşti şi să bei ca un profesionist. Drept dovadă, irlandezul obişnuit poate să dea gata până la două pachete a câte şase beri Dutch Gold într-o seară liniştită de marţi, în timp ce se uită la un film.

9. Goa, India. Combinaţia de plaje extraordinar de frumoase, tradiţie şi petreceri pe muzică trance, în care atmosfera este asigurată de DJ-i, lume care dansează fără oprire şi jocuri de lumini, fac din Goa un loc special. Nu lipsesc plajele spirituale, unde te poţi răgăsi sufleteşte, şi locurile bântuite de fantome.

10. Halifax, Noua Scoţie. Un paradis al iubitorilor de surf, Halifax este un oraş care depăşeşte aşteptările celor care îl vizitează. Universităţile din oraş asigură populaţia tânără şi dornică de distracţii la orice oră.

11. Ibiza, Spania. Nu este indicat să ajungi la Ibiza împreună cu iubitul sau iubita, recomandă Matador. Viaţa de noapte de-a dreptul decadentă este periculoasă pentru cupluri, oricât de solide ar fi acestea. „În 1950, hipioţii descopereau plajele perfecte din Ibiza, au fost urmaţi de călătorii bogaţi. Acum, locul este accesibil oricărui turist cu rucsacul în spinare şi papuci în picioare“, scrie editorul Larissa Coleman. Clasamentul mai include destinaţii precum Mexico City, Munchen, New Orleans, New York, insula Phuket din Tailanda, Raglan din Noua Zeelandă, Salar de Uyuni din Bolivia, San Francisco, Tel Aviv, Tokyo, Utila din Honduras, Valparaiso din Chile etc.
Sursa

Distribuie:5040

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here