Care credeţi că sunt smartphone-urile preferate ale tinerilor?

Home > Care credeţi că sunt smartphone-urile preferate ale tinerilor?

Noua generatie de tineri, nascuti intre 1990 si 2000, numiti si mileniali, reprezinta target-ul principal al companiilor de IT&C. Liberali, implicati in actiuni de voluntariat si mai ales digitalizati, tinerii sunt direct interesati de tehnologie si mediile digitale de comunicare.

Conform raportului de cercetare “YouBus. Tendinte in activitati, preferinte si consum. Primavara-Vara 2013″, realizat de platforma Youth Monitor, cele mai raspandite electronice printre tinerii din Romania sunt smartphone-urile (51,3%), laptopurile (52,9%) și camerele foto digitale (53,9%).

Smartphone-urile continua sa fie cele mai dorite gadget-uri: 15,1 % dintre tineri intentioneaza sa achizitioneze un smartphone in perioada imediat urmatoare, in timp ce 10,1% sunt interesati in achizitionarea unei tablete, devansand astfel laptopurile (9,6 %).

Intenția de cumparare pentru o camera digitala este de 7,1% in urmatoarea luna, iar pentru console de jocuri de doar 4,4%. Se preconizeaza insa o crestere a intentiei de achizitie pentru console in urmatoarele trimestre, odata cu lansarea pe piata a noilor generatii de la Microsoft si Sony.

In ceea ce priveste afinitatea pentru branduri, tinerii din Romania sunt parțial aliniati cu piata mondiala, cei mai multi dintre ei alegand telefoanele Samsung (35,8%). Pe locul al doilea, persista afinitatea pentru Nokia, probabil si datorita operatiunilor derulate in Romania de catre gigantul finlandez.

Citeşte mai mult: www.wall-street.ro

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here