Atunci când hotărăşti să îţi schimbi nuanţa, există o serie de factori ce ar trebui luaţi în considerare, precum culoarea ochilor, tipul pielii sau forma feţei. Aceste caracteristici sunt esenţiale dacă doreşti să obţii culoarea perfectă, care să-ţi scoată trăsăturile în evidenţă, scrie eva.ro.

Există o mulţime de tendinţe în materie de hairstyling disponibile la ora actuală, totuşi, specialiştii susţin că ar trebui să optezi pentru o culoare care să te „prindă”. Iar dacă nu ştii exact de unde să începi, aceste sugestii îţi pot servi drept surse de inspiraţie.

Cum să alegi vopseaua de păr în funcţie de nuanţa tenului

Potrivit specialiştilor, la capitolul culoarea pielii există două categorii importante ce merită menţionate: tonurile calde şi cele reci. Însă, pentru a afla cu exactitate în ce categorie te încadrezi, trebui să fii la curent cu trăsăturile fiecăreia.

Tonurile calde

Tonurile calde sunt adesea caracterizate printr-o piele care se bronzează cu uşurinţă, coloritul sau variind de la mediu la măsliniu. În cazul persoanelor cu ten măsliniu, pomeţii prezintă subtonuri în culoarea piersicii.

La capitolul vopsea de păr, nu vei da greş dacă optezi pentru un ciocolatiu deschis, roşu cupru, blond miere sau şaten deschis. Ar trebuie totuşi să eviţi negrul albăstrui, care te-ar putea îmbătrâni, sau blondul platinat, ce riscă să-ţi şteargă trăsăturile.

Tonurile reci

Această categorie prezintă de cele mai multe ori subtonuri roşiatice sau albastre. Fie că ai un ten măsliniu sau unul palid cu pistrui, se poate spune că ai un ten în tonuri reci. În plus, aceste persoane au adesea părul în nuanţe de brunet şi castaniu.

Luând în considerare toţi aceşti factori, ar trebui să alegi culori precum şatenul, blondul cenuşiu sau negrul. În plus, trebuie să ştii că nuanţele de roşcat nu sunt recomandate pentru acest tip de ten, acestea riscând să-ţi scoată în evidenţă defectele, oricât de mici ar fi.

În cele din urmă, dacă ţi-ai propus să te bucuri de o transformare totală, ce-ar fi să-ţi alegi şi o coafură care să-ţi poată pune în evidenţă frumoasele trăsături fizice? Ai la dispoziţie nenumărate surse de inspiraţie, aşa că tot ce trebuie să faci este să alegi coafura care se potriveşte de minune cu forma feţei tale si cu nuanţa părului.

Cum să-ţi alegi vopseaua de păr în funcţie de nuanţa ochilor

Nuanţa ochilor reprezină un alt criteriu pe care ar trebui să îl iei în considerare.

Astfel, dacă ochii tăi sunt căprui, negri, gri cenuşiu sau albastru închis, este important de menţionat că aceştia sunt asociaţi cu tonurile reci de piele. În acest caz, poţi opta cu încredere pentru nuanţele de vopsea în tonuri de şaten închis sau negru.

Pe de altă parte, dacă eşti una dintre acele persoane cu ochi deschişi la culoare, precum cei albaştri, căprui sau verzi, poţi alege acele tonuri de vopsea de păr care sunt asociate tonurilor calde de piele. Cu alte cuvinte, vei merge la sigur dacă alegi nuanţele deschise, precum şatenul, blondul miere sau chiar roşul cupru

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here