Ce greșeli trebuie să eviți când te speli pe cap

Home > Ce greșeli trebuie să eviți când te speli pe cap

Nu te spăla zilnic pe cap

La nivelul radacinilor este secretat sebumul, o substanta uleioasa care are rolul de a proteja firul de par. Iar stilistii spun ca parul va arata si va fi mai sanatos daca permiti acestor uleiuri naturale sa ajunga, prin periere, pana la varfuri, ceea ce se intampla in doua zile de la spalare. Prin urmare, spala-te pe cap o data la doua zile sau chiar la trei zile, daca parul tau nu este prea gras.

Nu schimba des samponul

Un mit des intalnit spune ca este necesar sa-ti schimbi samponul din cand in cand pentru ca parul se obisnuieste cu el si nu mai are aceleasi rezultate ca la inceput. Dar stilistii recomanda sa folosesti samponul care iti face cel mai bine, fara sa alternezi cu altul, pentru ca parul tau nu poate dezvolta “dependenta” sau toleranta fata de un anumit produs.

Evită excesul de sampon sau balsam

In loc sa folosesti samponul si balsamul pe toata lungimea parului, de la radacini si pana la varfuri, contreaza samponarea asupra scalpului si aplicarea balsamului de jumatatea parului spre radacini. Varfurile au nevoie de mai multa hidratare si protectie, iar radacinile de mai putina, pentru ca parul sa-si mentina volumului si pentru a evita ingrasarea rapida. In ceea ce priveste samponarea, spuma facuta la radacini va curge spre varfuri, curatandu-le chiar daca nu insisti prea mult asupra lor.

Foloseste balsam

Este una dintre cele mai mari greseli, mai ales daca vrei parul lung. Balsamul reduce semnificativ deteriorarea parului, despicarea si ruperea varfurilor. Ingredientele din balsamuri hidrateaza parul, sporindu-i elasticitatea, ceea ce face ca firul de par sa reziste mai bine la frecarea de haine, perna sau la perierea zilnica. Aplica balsam de fiecare data cand te speli pe cap.

Nu te spăla pe cap cu apa fierbinte

Apa calda permite deschiderea cuticulei formate din solzii minusculi care acopera suprafata firului de par, ceea ce ajuta balsamul sa ofere stralucire si hidratare. Apa rece inchide aceste cuticule, sigiland in interior substantele benefice. De aceea, este indicat sa termini fiecare spalare pe cap cu o clatire cu apa calduta sau chiar rece pe lungimea parului. Nu folosi apa fierbinte pentru ca vei indeparta in mod agresiv sebumul, substanta grasa care este protectia naturala a firului de par.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here