Nu, nu este o glumă și cu toții știm deja că sexul este mai mult decât o activitate care te ajută să îți menții echilibrul hormonal. Studiile au arătat că are beneficii pentru sănătate, iar lipsa lui ne poate crea câteva probleme dintre care:

Pielea ta va arăta mai rău și chiar murdarș, iar asta pentru că transpirația din timpul sexului îți curăță porii și dă strălucire pielii.

Lipsa sexului nu îți scurtează viața, dar dacă ai o viață sexuală activă, ai șanse să trăiești mai mult, notează Unica.ro. Un studiu al cercetătorilor irlandezi a arătat că oamenii care au orgasm mai des, au și o rata a deceselor mult mai mică decât cei care nu făceau sex atât de des.

Scade simțul mirosului, deoarece este dovedit științific că dupa un act sexual nivelul de prolactină crește, iar creierul nostru percepe mai bine mirosul.

Abstinența îți afectează și încrederea de sine. O viață sexuală activă te face mai atractivă pentru sexul opus, deoarece eliberezi feromoni, substanțe chimice care atrag persoanele de sex opus.

Vei putea avea migrene, deorece corpul este privat de endorfinele eliberate în timpul actului sexual care calmează durerea de cap sau de oase, fără efecte secundare.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here