Când te-ai uitat ultima oară cu atenție la mâinile tale? Dacă nu știai, îți pot da indicii clare despre sănătatea ta. Vezi ce poți afla, dacă le examinezi.

Îți tremură mâinile

Dacă observi că mâinile tale încep să tremure deodată, nu este cazul să te panichezi. Poate ai băut prea multă cafea ori iei pastile care îți pot da aceste efecte adverse. Totuși, dacă ți se întâmplă frecvent să îți tremure mâinile, este indicat să mergi la medic. De cele mai multe ori, boala Parkinson dă astfel de simptome.

Ai unghii subțiri și exfoliate

Dacă unghiile tale sunt subțiri și se rup repede, suferi de o deficiență de zinc, un nutrient important, care ajută la creșterea și înnoirea celulelor pielii. Pentru a rezolva această problemă, poți lua suplimente cu zinc ori poți include în dietă germeni de grâu, ovăz, nuci și carne.

Ți se cojește pielea

Dacă observi că pielea de pe mâini, în special de pe vârful degetelor, începe să se cojească, înseamnă că ai lipsă de vitamina B. Poți rezolva această problemă luând suplimente ori incluzând în alimentație pește, alune, ciuperci, avocado sau ton. Mai multe detalii AICI.

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here