Asociația Națională Pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România anunță că multe dintre ciocolățile comercializate în România sunt adevărate bombe toxice.

Fruntașul rușinos al acestei competiții este ciocolata Novatini (cu cremă căpșuni și frișcă), la egalitate Poiana (cu lapte și cremă cu aromă de vișine), iar ambele conțit nu mai puțin de opt E-uri.

Pe locul 2 se află Cherry, Primola Fresh Lemon, Novatini (cu caramel și vișine) și Heidi Grand or Florentine, în a căror compoziție se regăsesc șapte E-uri.

Cu șase E-uri în compoziție sunt Primola Fresh Mint, Novatini Cappucino, Africana (cu cremă de căpșune), Africana (cu cremă de rom) și Poiana (cu frișcă și căpșune), notează stiridecluj.ro.

Cinci aditivi conțin mărcile cunoscute printre care se numără Schogetten, Anidor (Croquant-lait et folie noisettes și amer), Primola (cu caramel sau căpșuni), Novatini (cu coniac și rom), Africana (cu cremă de banane) și Milka Raspberry Cream.

Ciocolata Africana (cu cremă de cappuccino), Poiana (varianta simplă, cea cu cremă de caramel șic ea cu cremă de lichior), Amaretto, Dark Orange, Heidi Gourmette, Heidi Cherry, Carrefour a€“ Chocolat noir fără zahăr, au câte patru E-uri în compoziție

Îmbucurător este că există ciocolăți și cu un singur E, mai exact 37 de mărci de ciocolată, dar și total fără E-uri. Pe acestea le poți consuma cu încredere, iar aici intră nidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidore Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolată albă cu migdale, ciocolată amăruie cu migdale), Lindt (lapte 44%, ciocolată amară 22% cu alune).

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here