Prejudiciu scăzut de la 670 milioane de euro, la 3 milioane de euro, în dosarul lui Andrei Chiliman. Decizia a fost luată joi de magistraţii de la Curtea Supremă. Asta după ce, săptămâna trecută, procurorii DNA au stabilit un prejudiciu enorm. Totul pentru că pe biroul apropiatului edilului de la Sectorul 1 a fost găsit un contract de împrumut de 670 de milioane de euro.

De asemenea, magistrații de la Curtea supremă au dispus ca veniturile nete lunare ce vor fi încasate de către Chiliman în contul bancar cu titlu de drepturi salariale să fie poprite în cuantum de o treime, menținând celelalte dispoziții ale ordonanței contestate în ceea ce-l privește pe primarul Sectorului 1.

Decizia ÎCCJ este definitivă.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a afirmat, pe 22 iunie, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, că procurorii au instituit sechestru pe averea sa.

În cursul aceleiași zile, surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că procurorii DNA Ploiești au dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului până la concurența sumei de trei miliarde lei, echivalent a 670 de milioane euro, pe bunurile primarului Andrei Chiliman și ale celor trei apropiați ai săi — Vlad Moisescu, Ioana Costescu și Ion Brad.

În ultima declarație de avere postată în 2014, Andrei Chiliman a menționat că deține terenuri în București, Predeal, Eforie Sud, comuna Vernești (Buzău) — 11 ha forestier, Snagov, comunele Căpreni (16 ha) și Ciorari (Gorj); iar soția sa are terenuri în București, Sinaia și Comuna Fălciu (Vaslui).

De asemenea, cei doi copii ai familiei Chiliman au în proprietate terenuri în București, Predeal și comuna Vernești (Buzău) — 14,5 ha arabil, 16,34 ha vie, 1,1 ha intravilan.

La capitolul clădiri, Chiliman are un apartament (400 mp) și o casă (847 mp) în București, soția sa — două case în București (663 mp și 1.897 mp), iar cei doi copii — o casă în București (1.200 mp), casă de vacanță în Brașov (267 mp), un apartament în București (210 mp), o casă la țară în județul Buzău (1.827 mp).

Familia Chiliman mai deține două mașini, bijuterii evaluate la 20.000 euro și obiecte de artă de 150.000 euro, iar în conturile bancare sumele totale de 180.000 lei, 87.000 euro, 67.000 dolari și 10.000 franci elvețieni.

Andrei Chiliman a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Ploiești pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență în formă continuată, într-o cauză conexată la dosarul cumnatului premierului, Iulian Herțanu.

loading…

Abonare
Distribuie:74010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here