Un client KFC a avut parte de o experienţă neplăcută cu mâncarea cumpărată de la KFC. Clientul fast food-ului de la Piaţa Romană a reclamat la Poliţia Sanitar Veterinară calitatea produselor KFC după ce a primit o bucată de pui „care mirosea a hoit“. Un angajat al companiei l-a anunţat pe consumator că „va investiga situaţia“, informează Adevarul.ro.

„Buna ziua, deşi mănânc foarte rar produse fast food, am intrat totuşi ieri la restaurantul KFC din Piaţa Romană.
Am comandat 2 bucăţi de pui, o salată de varză şi un meniu Twister. Toate bune şi frumoase până am ajuns la a doua bucată de pui (prima a fost ok). Cum am muşcat din ea, m-a izbit un puternic miros de hoit, iar aspectul din interior, după cum se vede şi in imagine, era mai mult decat sugestiv. Am si filmat, dar se pare ca nu am putut uploada acel filmulet pe aceasta pagina. Mi s-a spus că nu am voie să filmez si m-am conformat“, este începutul mesajului lui Dan Samoilă trimis pe pagina de Facebook a fast food-ului.

Bucureşteanul povesteşte mai departe şi momentul în care i-a arătat unui angajat KFC bucata de pui. „Dar după ce am oprit camera, deşi Dl. Adi a fost izbit realmente de mirosul puternic emanat de puiul KFC, m-a întrebat dacă celalată bucată de pui a fost bună. Când i-am confirmat, a spus: – Vedeţi. înseamna că sunt bune, nu are cum să fie stricată! Prin extrapolare, afirmaţia acestui savant de la KFC, înseamna că o bucata de carne bună, dar prajită în aceeaşi tigaie cu una stricată, o va transforma pe aceasta din urma într-una bună. Sau, cine ştie, insinua că am venit cu copanul de pui stricat de acasă. Mă rog, l-am întrebat unde trebuie să reclam, sau cu ce superior de-al lui sa discutam aceasta problema si mi-a spus că el este şeful şi că pot să reclam unde vreau eu, treaba mea. Noroc că am vazut numarul de telefon afişat pe perete“, mai arată clientul.

Bucureşteanul mai relatează că a sunat apoi la Poliţia Sanitar Veterinară, dar că nici acolo nu a avut mai mult noroc. „Am sunat la Poliţia Sanitar Veterinară, pe nr. verde. Mi-a răspuns un domn şi mi-a spus că pot veni la ei să depun o reclamaţie. În clipa în care i-am spus că aduc si bucata de pui stricată, mi-a zis că se rezolvă mai simplu si mi-a “inregistrat” reclamaţia telefonic, împreună cu datele mele de contact. Probabil prietenia dintre KFC si autorităţile competente este deja o istorie veche şi nu se iau în seama mizilicurile de acest gen. Sunt foarte curios cum se va soluţiona aceasta situaţie“, a mais spus Dan Samoilă. Mai mult pe Adevarul.ro.

AbonareDistribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here