Spitalele au făcut internări validate cu cardul, dar şi ale pacienţilor care nu aveau card, în primele ore de funcţionare a sistemului nefiind semnalate probleme, a anunţat, vineri, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

În prima zi de funcţionare a cardului naţional de sănătate, reprezentanţii caselor de asigurări au fost prezenţi în judeţe, la furnizorii de servicii medicale şi farmaceutice, pentru a se asigura că introducerea cardului naţional de sănătate nu creează probleme asiguraţilor, se arată într-un comunicat de presă al CNAS transmis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit CNAS, la spitale au fost efectuate atât internări validate cu cardul de sănătate, cât şi în urma verificării asiguraţilor în sistem, în cazul celor care nu a intrat încă în posesia cardului de sănătate. Servicile medicale nevalidate cu cardul de sănătate sunt monitorizate separat, pentru a le analiza şi a accelera predarea cardurilor către asiguraţi.

“Adresabilitatea pacienţilor, aşa cum era de aşteptat, este mai mică în această perioadă. Cu toate acestea, vom monitoriza în continuare foarte atent modul în care furnizorii de servicii medicale utilizează cardul de sănătate, pentru a ne asigura că pacienţii au acces neîngrădit la serviciile de care au nevoie. Casele de asigurări vor raporta periodic sau ori de câte ori au de semnalat o problemă, pentru a găsi rezolvarea în cel mai scurt timp, fără a crea disconfort pacienţilor”, a declarat preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, citat în comunicat.

CNAS a precizat că, la nivelul fiecărei case de asigurări, există personalul necesar pentru a elibera cardul de sănătate acelor asiguraţi care vin să îl solicite.

Vineri, până la orele 12.00, un număr redus de asiguraţi s-a adresat caselor de asigurări pentru a solicita eliberarea cardului de sănătate sau a adeverinţei de înlocuire a cardului. În medie, o casă de asigurări a eliberat 20 de carduri, excepţie făcând doar Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, care până la orele prânzului a eliberat 44 de carduri. Mai multe detalii pe Mediafax.ro.

AbonareDistribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here