Klaus Iohannis le promite românilor că pensiile vor fi majorate cu 40% în momentul în care Guvernul va dispune de acești bani.

Până atunci, pensionarii sunt obligați să se bucure de majorarea de 14% pe care și-a permis-o premierul Ludovic Orban.

Opoziția, în frunte cu PSD, a vrut să depună o moțiune de cenzură tocmai pentru că PNL nu a majorat pensiile cu 40%, așa cum era prevăzut din lege.

Klaus Iohannis crede că pensiile ar putea fi majorate în următorii ani, cu 40% Demersul PSD s-a dovedit a fi un eșec total, în condițiile în care social-democrații nu au reușit să facă cvorumul necesar pentru a vota moțiunea de cenzură.

Președintele României e convins că țara noastră va trece peste criza financiară, astfel că pensiile vor fi majorate cu 40% în viitor, deși nu se cunoaște exact o dată a majorării.

„Demers populist fără niciun fundament (n.r. creșterea pensiei cu 40%). Statul poate să plătească atât cât e la dispoziție, nu mai mult. Guvernul a motivat de ce creșterea pensiilor, atenție, creșterea pensiilor e de doar atât cât este!

Chiar i-am auzit pe unii din PSD care au anunțat cu nesimțire că pensiile au fost tăiate Nu, au fost majorate!

Dar, mai mult de atât, asta au explicat și premierul și ministrul finanțelor, nu s-a putut. După ce economia își va reveni, sigur se vor găsi soluții pentru a veni cu majorările care sunt așteptate. Toată lumea le așteaptă, putem să înțelegem”, a declarat Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

Pensiile ar fi trebuit majorate cu 40%, astfel că PSD a promis că a abroga în Parlament simpla majorare cu 14% a pensiilor. În consecință, Ludovic Orban și PNL vor contesta decizia la CCR.

„Aş vrea să mai spun încă o dată, am luat o decizie grea. Creşterea punctului de pensie cu 14% şi creşterea cu un procent similar a pensiilor sociale, cum sunt cunoscute, şi aici este vorba de un milion de pensii sociale, de la 704 la 800, a fost o decizie extrem de grea, a trebuit să calculăm, să analizăm, să facem evaluări, este maximum posibil.

Orice creştere mai mare nu va putea fi susţinută. Se va întoarce împotriva României. Până la urmă, se va întoarce împotriva fiecărui pensionar”, a declarat Ludovic Orban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here