Coreea de Nord: 80 de oameni au fost ucişi pentru că s-au uitat la TV

Home > Coreea de Nord: 80 de oameni au fost ucişi pentru că s-au uitat la TV

Aproximativ 80 de nord-coreeni ar fi fost uciși în timpul unor execuții publice organizate în cel puțin șapte orașe din Coreea de Nord, potrivit unor surse citate de cotidianul sud-coreean Korea Joongang Daily.

Potrivit jurnaliştilor sud coreeni, execuțiile au avut loc pe 3 noiembrie, în șapte orașe importante din țară. Printre infracțiunile pe care victimele le-ar fi comis se numără urmărirea unor programe TV sud-coreene (fapt interzis prin lege de regimul comunist) sau comportamente sexuale inadecvate.

Sursele citate susțin că aproximativ 10 oameni au fost uciși în fiecare dintre cele șapte orașe. Spre exemplu, în portul Wonsan, autoritățile comuniste au strâns aproape 10.000 de oameni, printre care și copii, pe stadionul Shinpoong, unde au avut loc execuțiile.

“Odată ce vestea execuțiilor publice s-a răspândit în toată țara, oamenii au început să se teamă că Kim Jong-un a declanșat o campanie de teroare drept răspuns la scandalul sexual în care a fost implicată și Ri Sol-ju”, au mai precizat sursele cotidianului sud-coreean.

Sursa: EVZ.ro

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here