Zilnic suntem bombardati cu reclamele producatorului de lactate „Covalact” Sfantul Gheorghe. Campania TV extrem de agresiva de promovare a brandului Covalact de Ţară şi a sloganului „Prea bun. Prea ca la ţară” a transformat marca Covalact dintr-una zonala, într-una cu „acoperire” naţională.

Logo-ul brandului Covalact are un mesaj subliminal extrem de interesant care ar fi trebuit sa dea de gandit mai multor institutii ale statului roman, nu numai serviciilor de informatii si, de ce nu, romanilor care cumpara aceste produse cu mesaje cel putin ciudate, cu coincidente prea „clare” spre a fi doar „coincidente”.

Potrivit unor surse SRI, citate de ziuanews.ro, care au specialisti in simbolistica si mesaje subliminale, logo-ul companiei Covalact Sfantu Gheorghe a atras atentia acestora tocmai pentru ca este o harta usor stilizata a Ungariei Mari, adica Ungaria actuala impreuna cu Transilvania. Practic, harta stilizata a Ungariei Mari este mediatizata prin logo-ul firmei covasnene.

Cinci ani de la lansare a brandului Covalact de Ţară

Povestea brandului Covalact de Ţară începe în 2009, la doi ani după ce pachetul majoritar al producătorului de lactate Covalact a fost achiziţionat de fondul de investiţii Sigma Bleyzer de la un om de afaceri roman. Un an mai târziu, a fost creata campania TV de lansare a brandului Covalact de Ţară şi a sloganului „Prea bun. Prea ca la ţară”.

Practic, din anul 2000, adica de cinci ani, reclamele TV promoveaza brandul companiei din Sfantu Gheorghe prin logo-ul care reprezinta harta stilizata a Ungariei Mari.

Covalact este unul dintre cei mai mari producatori de produse lactate la nivel national, avand o capacitate de prelucrare de 200.000 litri de lapte zilnic. Portofoliul de produse al companiei acopera intrega gama de lactate, de la iaurt, smantana, branza proaspata, branza Fagaras, lapte de consum, chefir, frişca, cascaval, unt, lapte praf, pana la produse care au inovat piata, precum cele fabricate din lapte de capra.

Infiintata in anul 1969, Covalact este una dintre companiile cele mai importante pe piata romaneasca de produse lactate. In prezent, compania este detinuta de Fondul de investiţii american SigmaBleyzer Southeast European Fund, care mai detine in Romania si brandul Lactate Harghita.

Potrivit Wikipedia, SigmaBleyzer Southeast European Fund IV este un fond american de investiții. Acesta deține în românia companiile Covalact (achiziționată în 2007), Lactate Harghita (2008) și Primulact.

Compania a achiziționat, în 2008, 50-60% din acțiunile producătorului Lactate Harghita, controlat de compania Primulact, contra sumei de circa patru milioane de euro.

Cifra de afaceri Lactate Harghita în 2006: 12,9 milioane Euro.

Cifra de afaceri Primulact în 2006: 6,4 milioane euro.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here