Îţi este indispensabil; e companionul tău în orice clipă. Îl iubeşti, te bucuri odată cu el şi simţi când îl doare ceva. Dar atunci când ceva nu funcţionează aşa cum trebuie, altcineva trebuie să remedieze acea problemă. Corpul tău ţi-e cel mai bun prieten din lume. Cu toate astea, uneori ştii atât de puţine despre el…

Ştiaţi că : Propriul nostru corp este capabil de a produce aspirina ?

Consumul de fructe si legume poate ajuta corpul sa produca aspirina proprie. “Journal of Agriculture and Food Chemistry” a demonstrat in urma unui studiu cu participanti umani carora li s-a administrat acid benzoic, o substanta naturala intalnita in fructe si legume, ca propriul lor corp produce acid salicilic, componenta cheie in compozitia aspirinei, cu proprietati anti-inflamatorii si de calmare a durerii.

Ştiaţi că: Sa tragi un pui de somn la servici este in favoarea sefului tau

Un pui de somn de 20 de minute poate imbunatati starea dumneavoastra generala, vigilenta, sa stimuleze starea de spirit si sa creasca productivitatea. William Anthony, co-autor al cartii “The Art of Napping at Work” –

“Arta de a trage un pui de somn la servici”, spune beneficiile pentru corpul uman dupa o mica pauza, mai precis un somn scurt iti pot mari randamentul la munca timp de cateva ore. In plus chiar si inima ar avea beneficii de pe urma somnului.

Intr-un studiu de sase ani, desfasurat in Grecia cu subiecti barbati, cercetatorii au descoperit ca cei care au tras puiul de somn in timpul zilei de cel putin trei ori pe saptamana au un risc cu 37% mai scazut sa sufere de boli de inima.

Ştiaţi că: Ejacularea ii poate face pe barbati sa stranute?

Ca rezultat al ejacularii, pe unii barbati ii poate apuca stranutul, altii au dureri de cap. Activitatea crescuta a sistemului nervos in timpul orgasmului poate fi vinovata de durerile de cap. O posibila explicatie pentru stranut este ca, in creier, centrul pentru orgasm este aproape de centrul pentru cascat si stranut.

Ştiaţi că: Fiecare persoana are o amprenta unica a limbii?

La fel ca amprentele digitale asa si limba este un organ unic cu o textura ce difera de la un individ la altul. Deci se poate face o identificare a unei persoane si cu ajutorul amprentei limbii.

Ştiaţi că: Pielea alba, culoare pielii albe, a evoluat in timp?

Se pare ca am fost cu totii negrii la inceput (daca luam in considerare ca primii oameni au aparut in Africa). Culoarea “alba” a pielii a aparut datorita faptului ca omul a inceput migreze de la ecuator . Fara pigmentii de culoare ar disparea nuantele pielii si toti am avea o culoare alb-cremos.

Venele aflate aproape de suprafata pielii dau o culoare rosiatica. Pielea are de asemenea si un pigment de galben, un galben asemanator panzelor de pictura, un galben pal.

Si nu in ultimul rand, melanina, substanta ce reactioneaza la razele ultraviolete . Acesti patru factori, amestecati si in proportii diferite in functie de locatia pe glob dau culoare tuturor oamenilor din intreaga lume.

Ştiaţi că: Pe talpa, temelia organismului, se intalneste cea mai groasa piele de pe toata suprafata corpului ?

Pielea de pe palme si talpi are o grosime de 4 mm si este cea mai groasa piele de pe toata suprafata corpului, iar unele portiuni de pe calcai fiind chiar putin mai groase. De asemenea,in talpa se gasesc mai multe glande sudoripale decat oriunde altundeva.

Ştiaţi că: Apendicele nu este chiar asa nefolositor pe cat il considera unii ?

Apendicele, un organ considerat de multi nefolositor, are si el rolul lui in organism, este o “casa de siguranta” pentru bancteriile benefice care se gasesc in intestinele umane. Aceste bacterii aflate in apendice ajuta digestia si are un rol important la curatarea intestinelor .

 

CITEȘTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI

loading…

Abonare
Distribuie:134000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here