Crin Antonescu: Băsescu n-are nicio legătură cu dreapta, nu-l voi desemna prim-ministru

Home > Crin Antonescu: Băsescu n-are nicio legătură cu dreapta, nu-l voi desemna prim-ministru

Crin Antonescu a declarat duminică, la România TV, că nu poate fi vorba de un tandem cu Traian Băsescu, iar faptul că nu a sărit să-l critice pe preşedinte nu înseamnă că a îmbrăţişat ideile acestuia.

Crin Antonescu, co-preşedintele USL şi candidatul alianţei la alegerile prezidenţiale din 2014, a ţinut să dezmintă categoric o apropiere de Traian Băsescu, cum a sugerat zilele trecute preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

Într-o intervenţie la România TV, Crin Antonescu a declarat: “Eu răspund pentru declaraţiile mele. Când am spus că mă retrag din viaţa politică dacă nu va fi demis Traian Băsescu am avut în vedere voinţa cetăţenilor, nu a Curţii Constituţionale.

În legătură cu domnul Voiculescu… Cea mai mare parte din viaţa sa a fost aliat cu alţii, nu cu mine. Ne-am aliat în urmă cu doi ani. Dacă ieri am avut un schimb de replici, a fost pentru că nici domnul Voiculescu, nici altcineva, nu imi poate reproşa o apropiere de Traian Băsescu. (…) Nu e o lună de când Traian Băsescu declara că nu am nicio şansă la preşedinţie, că sunt mai izolat decât Ahmadinejad. Faptul ca acum, prin declaraţiile lor, Traian Băsescu şi Elena Udrea îmi dau şi mie certificat de dreapta este destul de străveziu. Faptul că a doua zi nu mă năpustesc asupra lor cu ocări, nu înseamnă că le îmbrăţişez spusele. Nici Băsescu, nici Udrea nu au nimic în comun cu dreapta. Prin astfel de declaraţii se încearcă astfel ruperea USL, găsirea unor naivi în PNL“.

Întrebat dacă îl va numi pe Traian Băsescu premier în cazul în care va câştiga alegerile cu ajutorul acestuia, Crin Antonescu a dezminţit categoric această variantă, spunând că în perspectiva alegerilor are nevoie de electoratul lui Traian Băsescu, nu de Traian Băsescu.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here