Când ești într-un grup de oameni noi e imposibil ca la un moment dat să nu vină de undeva întrebarea ”Ce zodie ești?”. Îi dai răspunsul și auzi apoi: ”eram sigur, așa-s toți berbecii, am mai cunoscut eu câțiva”.  Așa ajungem toți, oricât de diferiți am fi, să ne supunem unor caracteristici standard. Dacă ești gemeni trebuie să fii musai prefăcut și mai versat decât restul, nu poți să fii berbec dacă nu ești încăpățânat, iar dacă ești cumva rac ți s-a pus deja eticheta: PERVERS.

Pe mine treaba cu zodiile mă lasă rece, dar cică așa e zodia mea. Tu cât de puțin crezi în zodiac, în funcție de semnul tău zodiacal:

Berbec: Nu crezi. Punct. Dacă tot se zice despre tine că ești un șef înnăscut, tu n-ai nevoie de așa ceva. Tu nu crezi în zodiac, ar trebui ca zodiacul să creadă în ce spui tu.

Taur: Ești o zodie practică și crezi în ce spun astrologii. Dacă dimineața, astrele îți spun că va trebui să dai cu aspiratorul, să stai la coadă la bancă și să faci de mâncare pentru tot familionul e clar că au nimerit-o.

Gemeni: Ai două fețe, poți să faci cum ai tu chef. Azi crezi, acum nu. Parcă nu se potrivește. Nu, de mâine o să crezi iar în zodii.

Rac: Tu racule, ești un sensibil. Citești numai horoscopul dragostei, care-i a doua ta biblie. Se anunță o zi cu fluturi în stomac, ruj de buze întins și ceva fluide d-alea sexy emanate de corpul tău. Ia zi, cum să nu crezi tu așa ceva?

Leu: Despre Lei se zice că își dezvoltă propriul set de valori. Ei cred în zodiac, dar într-unul al lor în care există zodia Fluffy, Ursuleț de pluș, Sirenă parșivă și Limax. Sau orice altceva, dar clar nu zodiacul clasic. Doar nu ești Leu degeaba, regele!

Fecioară: Descendenții din Fecioară cu rădăcini în Săgetător și Guvernați de Saturn retrograd (habar n-am ce zic aici) cred cu sinceritate în horoscop. Dar, pentru că sunt niște zodii analitice și care gândesc mereu la rece  cred doar atunci când vor. Dacă dimineața, în dreptul zodiei tale, scrie că o să ai o zi plină de bani, mașini, femei- păi așa să fie. Dacă-ți zice de boală, ghinion și datorii, mint cu nerușinare.

Balanță: După cum spune și numele semnului tău zodiacal, tu pui totul în balanță. Dimineața, când ieși pe stradă, faci un vox-populis, și vezi ce iese. Dacă majoritatea decide că e o treabă și cu zodiile astea, ăla e drumul tău. Cel puțin în ziua respectivă.

Scorpion: Scorpionii își bagă mereu coada unde nu le fierbe oala. Ei nu cred în astre, dar au mereu grijă să citească horoscopul și să le facă zile negre celor cărora același horoscop le zice de rău. E un fel de legiuitor. Să nu cumva să nu se întâmple cum scrie acolo. Atunci când soarta, karma sau cine o mai fi face horoscopul, e și un scorpion de față. El are grijă ca atunci când scrie că Vărsătorul, Leul și Capricornu au o zi de toată jena, păi așa să fie.

Săgetător: Aici nu știu ce să zic, n-am cunoscut niciun săgetător. Cred că nu suntem compatibili, că Berbecul și Săgetătorul nu se pupă. Păi dacă eu nu cred, el trebuie să creadă, că-i antiteză.

Capricorn: Pe tine te caracterizează obiectivitatea. Deci e clar, dacă te-ai trezit pe partea drepaptă, pornești calculatorul și citești zodiacul. Azi crezi. Când te trezești pe stânga nu-ți pasă nici dacă acolo scrie că vine sfârșitul lumii pentru tine.

Vărsător:  Ești o zodie de aer, predominant intelectuală. Faci o listă cu avantaje și dezavantaje: ”merită să cred în zodii?” Vezi ce iese. În zilele în care n-ai chef să-i uimești pe alții cu intelectul tău citești horoscopul. Nu de alta, dar ești PREDOMINANT intelectual, nu constant, așa scrie în dreptul zodiei tale.

Pești: Ești un curios incurabil. Nu numai că tu crezi în tot horoscopul, dar îl citești și pe ală chinezesc, tailandez, bengalez și neapărat țigănesc. Da, chiar există horoscopul țigănesc. Nu reziști să nu arunci o privire peste el nu? Îl găsești AICI.

Și cam asta fiins spuse, ia ziceți, nu-i așa că le-am nimerit? Nu că ar conta prea mult, eu sunt un Berbec doar pt că m-am născut în martie. Atât.

Atenție! Articolul este un pamflet, n-am cunoștințe astrologice de niciun fel. În spiritul glumei sper ca nicio zodie să nu se simtă ofensată. Doar dacă asta îi scrie la horoscop, pe data de 14.10. ”Azi o să te enervezi, dar rău de tot. O tipă cu gura mare te va călca sigur pe coadă”.

Mădălina Mihăilescu, deloc astrolog. Vă jur!

 

 

 

 

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here