Pentru unii români, vacanţa la mare e momentul din vară în care se distrează şi se relaxează complet, uneori atât de tare, încât renunţă la orice fel de constrângeri, fie ele şi vestimentare.

  • La trecerea de pietoni, turiștii se odihnesc puțin
  • În tramvai oricum e cald, așa că nu mai ai nevoie și de pantaloni
  • Întreaga familie pare să fi intrat în spiritul vacanței
  • Fără tricou și papuci te simți oriunde în vacanță

Dacă pentru turişti vara înseamnă plecarea într-o mult aşteptată vacanţă, pentru cei care locuiesc în Constanţa, în lunile calde, chiar şi cele mai banale sarcini de zi cu zi devin o corvoadă. Mulţi români consideră chiar şi hainele opţionale în vacanţă şi doar pentru că se află pe Litoral li se pare normal să meargă în slip pe bulevardele din cel mai vechi oraş atestat de pe teritoriul României.

“Nu se poate atunci când urci într-un autobuz să te lipeşti de persoane ce vin de la plajă, ude şi unsuroase, de multe ori fără tricou sau pantaloni pe ele. Bonus, te mai şi împung în spate cu câte un colac umflat sau o salteluţă”, oftează Octavian Atanase.

În cartierele situate aproape de Mamaia, unde mulţi turişti îşi închiriază apartamente pe perioada verii, localnicii mai-mai că ar pune-o de o revoltă.

“Zi de zi îmi trec prin faţa blocului în chiloţi şi nici nu se sinchisesc dacă dau nas în nas în lift cu bătrâni, copii… Ei cred că sunt în vacanţă, dar totuşi sunt într-un oraş, nu pe plajă!”, se plânge un alt bărbat, supărat că vizitatorii de ocazie îi mai “fură” şi locul de parcare. Unde mai pui că după ce aceştia pleacă, lasă în jurul blocului şi câţiva saci de gunoi, pentru că nu ştiu unde e ghena din cartier.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here