De câteva zile, cei care circulă cu autobuzele şi tramvaiele din Bucureşti nu-şi mai pot cumpăra carduri de călătorie, după ce Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) şi-a epuizat stocul. Cu toate acestea, conducerea regiei dă asigurări că nimeni nu va lua amendă de la controlori în cazul în care nu şi-a putut cumpăra card de călătorie, scrie Adevarul.

De la sfârşitul săptămânii trecute, cardurile de călătorie RATB sunt împărţite la ghişee cu porţia, după ce stocul RATB a fost aproape epuizat. „Au fost anumite situaţii când s-au terminat cardurile distribuite la centrele din Bucureşti. Noi am demarat o procedură de achiziţie pentru carduri din luna decembrie a anului trecut şi cei doi furnizori câştigători ne-au asigurat că în această săptămână se va rezolva problema, vor fi aduse noi carduri. De exemplu, luni au fost distrubuite în tot Bucureştiul 2.000 de carduri“, a declarat Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

De asemenea, Tobescu a ţinut să precizeze că cei care se urcă în mijloacele de transport în comun din staţii în care se află ghişee ce au rămas fără carduri de călătorie nu vor fi amendaţi de controlorii RATB. „Există o colaborare între centrele de vânzare şi corpul de control. Călătorii care nu au avut de unde să îşi cumpere carduri nu vor fi amendaţi“, a spus reprezentantul regiei.

„Normal că luaţi amendă“

Angajatele de la centrele din care pot fi cumpărate carduri de călătorie susţin că nu ştiu de o asemenea colaborare. „De ce nu v-aţi luat până acum carduri? Este o problemă la nivel de Bucureşti, aşteptăm altele noi pentru că s-au terminat în tot oraşul. Normal că luaţi amendă în cazul în care vă urcaţi fără card de călătorie“, spune o angajată de la un centrul de vânzare din sectorul 3 al Capitalei.

Călătorii sunt nemulţumiţi de faptul că ar putea fi amendaţi în cazul în care nu şi-au găsit carduri de călătorie. „Nu e normal să iau amendă doar pentru că nu au ei carduri. Eu am abonament şi nu e o problemă, însă sunt şi oameni care vor să-şi cumpere un card de unică folosinţă. Este o aberaţie“, spune o călătoare din Bucureşti.

Sursa: Adevarul.ro

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here