Probabil ca ti s-a intamplat si tie sa te intrebi daca persoana din fata ta iti spune adevarul sau nu. Intr-adevar, este greu sa iti dai seama de aceste lucruri, mai ales in cazul in care nu ai practicat niciodata psihologia. Totusi, aceasta nu inseamna ca nu te poti folosi de cateva trucuri si sfaturi provenite de la expertii in domeniu, care lucreaza pentru FBI.

Iata ce spun acestia in privinta depistarii unui mincinos!

El se jura ca nu fura, dar…

A jurat ca nu a furat, ca nu a mintit, ca nu te-a inselat. Nu il crezi? Atunci, foloseste una dintre urmatoarele metode pentru a-l verifica!

1. Ai grija la gesturile si la limbajul corpului partenerului tau de conversatie. In urma unui studiu efectuat de FBI, s-a descoperit ca cei care folosesc mai multe gesturi atunci trebuie sa raspunda la anumite intrebari care le provoaca disconfort sunt, de fapt, chiar cei care mint. Astfel, simplul fapt ca cineva care raspunde cu “da” sau “nu” isi intareste afirmatia sau negatia dand din cap reprezinta un semnal in acest sens. In plus, faptul ca se inroseste la fata sau isi misca mainile haotic ar putea ridica semne de intrebare.

2. Cand interlocutorul tau se gandeste mai mult inainte de a-ti da un raspuns si evita sa foloseasca doar “da” sau “nu”, este cazul sa te ingrijorezi. Orice explicatie complexa si incercare de a da detalii complementare reprezinta doar o modalitate de distragere a atentiei, deci un semnal de alarma in ceea ce priveste minciuna.

3. Microexpresiile faciale, desi greu de sesizat daca nu ai exercitiu, pot da de gol pe oricine, trecandu-l in categoria mincinosilor. Cum adesea cei care nu spun adevarul se tem sa nu fie descoperiti, pentru cateva fractiuni de secunda, vei observa pe fata lor expresia fricii: isi vor ridica sprancenele, iar buzele vor fi incordate, scrie divahair.ro.

Vizualizari: 181 AbonareDistribuie:0000

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here