Credeati ca un simplu PIN te poate proteja de cei care vor sa-si bage nasul in telefonul tau? Din pacate nu mai e cazul. Expertul in securitate Graham Cluley a descoperit pe net un nou gadget care poate sparge orice cod PIN al unui iPhone in mod automat.

Cutia neagra a aparut de vanzare pe internet. Oricine o poate cumpara pentru 280 de euro. Dispozitivul se poate conecta la orice iPhone si va afla codul de securitate intr-un interval cuprins intre 6 secunde si 17 ore, folosind un atac de tipul brute-force.

Mai simplu spus, cutia neagra se leaga la telefon printr-un conector USB si va rula toate combinatiile posibile cuprinse intre 0000 si 9999. In momentul in care gaseste PIN-ul corect te anunta cu ajutorul unui LED aprins.

Din pacate, gadgetul functioneaza chiar si daca utilizatorul telefonului a activat optiunea de stergere a datelor dupa 10 incercari esuate. Acesta poate ocoli masura de siguranta printr-un bypass al alimentarii cu energie. Singura metoda de aparare este sa iti setezi un cod de securitate mai lung de 4 cifre. In iOS 8 poti face asta daca debifezi optiunea “Parola simpla” din Setari – Parole.

AbonareDistribuie:0010Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here