Fructele sunt alimente a căror perioadă de consum este foarte scurtă din momentul în care au fost puse pe piaţă sau au fost luate direct din copaci, tocmai de aceea este recomandat să ştim câteva trucuri pentru a menţine fructele proaspete şi gustoase.
Fiecare fruct are proprietăţile sale, iar modalitatea indicată pentru a-l păstra cât mai gustos este diferită. Vă oferim în rândurile care urmează sfaturi pentru menţinerea prospeţimii fructelor, majoritatea fiind folosite în mediul casnic

1.Pentru a feri fructele de putrezire, în vasul în care stau, puneţi printre ele doi-trei căţei de usturoi.

2.Lămâile dau mai mult suc dacă înainte de a le stoarce le înmuiem cinci minute în apă clocotită.

3.Merele iau foarte repede mirosul de la legumele ori fructele lângă care se află. Pentru a nu prinde gust de zarzavat sau al unor alte fructe este recomandat să fie puse în vase separate.

4.Indiciul că portocalele pe care le cumpărăm sunt coapte şi proaspete este greutatea lor. Dacă este grea înseamnă că aceasta este proaspătă.

5.Dacă înainte de folosirea stafidelor pentru cozonaci sunt ţinute în apă caldă cu puţin suc de lămâie acestea nu se mai duc în partea inferioară

. 6.Strugurii pot fi păstraţi pentru o perioadă îndelungată de timp dacă cozile lor sunt unse cu ceară. În felul acesta strugurii rezistă şi nu se stafidesc.

sursa: adevarul.ro

Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here