Produse cosmetice

Cremele, loţiunile şi serurile recomandate pentru eliminarea hiperpigmentărilor conţin ingrediente ca vitamina C, extract de mesteacăn alb, de bujor, de creson sau de drojdie şi au un puternic efect hidratant.

Laser, vitamine şi acid hialuronic

Saloanele de înfrumuseţare recomandă laserul, injecţiile cu cocktailuri de vitamine şi acid hialuronic şi alte tratamente avansate, care hidratează pielea în profunzime şi o regenerează, făcând petele pigmentare să dispară. Este nevoie însă de mai multe şedinţe şi de un buget generos, scrie Libertatea.ro

Reţete naturale, de încercat acasă

Suc de lămâie: stoarce o lămâie, filtrează sucul şi înmoaie în el dischete pe care le aplici pe zonele cu pete, tamponând cam 10-15 minute. Apoi, clăteşte pielea cu apă călduţă. Repetă tratamentul zilnic, până la dispariţia petelor.

Castravete: aplică pe pete felii de castravete şi/ sau sucul stors din castravete. Lasă să acţioneze 10 minute, apoi curăţă pielea cu apă din abundenţă. Altă variantă este masca obţinută amestecând un castravete ras fin, o lingură de suc de ceapă şi o lingură de ulei de măsline extravirgin. Aplică masca seara, las-o să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă caldă.

Pătrunjel: pisează frunze de pătrunjel şi aplică- le, ca o mască, pe zona pătată. După 30 de minute, spală cu apă călduţă. Mai poţi prepara şi o infuzie din frunze de pătrunjel (o legătură de plantă se infuzează 20-30 de minute în 250 ml de apă care dă în clocot). Îmbibă o dischetă în infuzia astfel obţinută şi ţine- o pe zona pătată timp de 30 de minute.

Mesteacăn alb: se prepară un decoct din 20 g de coajă de mesteacăn alb mărunţită şi fiartă 5 minute în 250 ml de apă. Se lasă să se limpezească şi se strecoară ceaiul astfel obţinut. Se îmbibă o dischetă şi se tamponează petele, fără a apăsa ori freca pielea. Se repetă zilnic, până când dispar petele.

Remediile naturale sunt mai blânde, dar acţionează mai lent decât tratamentele sofisticate folosite în centrele de frumuseţe. Merită să te înarmezi însă cu răbdare, fiindcă te costă o nimica toată şi nu au nici efecte secundare.

Artcol redactat de Lavinia Leopa

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here