NASA ofera suma de 18.000 de dolari persoanelor care sunt dispuse sa stea in pat timp de peste trei luni, in cadrul unui studiu despre efectele gravitatiei asupra corpului omenesc.


Cei selectati vor sta in pat timp de 70 de zile si vor fi studiati de oamenii de stiinta, care incearca sa afle cat de importante ar fi exercitiile pentru astronautii care pierd masa musculara si carora le sunt afectate functile cardiovasculare si locomotorii din cauza lipsei de gravitate, arata The Independent.

Persoanele selectate vor petrece trei saptamani facand lucruri obisnuite intr-o facilitate NASA din Texas unde se va desfasura experimentul. Apoi, acestea vor sta zece saptamani intr-un pat putin inclinat, cu capul in partea de jos si picioarele in sus.

Totusi, sunt premise acivitati care nu necesita mult efort, cum ar fi cititul sau folosirea calculatorului. Acest sedentarism extrem va avea efecte asupra organismului subiectilor si poate duce chiar la insomnia cronica din cauza statului in aceeasi pozitie pentru o perioada indelungata.

In urmatoarele 14 zile, persoanele care au stat in pat vor fi supuse unor exercitii de reconditionare, ciclism sau mers pe jos, iar cercetatorii vor face teste pentru a vedea cum ajuta aceste activitati organismul sa isi revina la normal.

NASA este in cautare de participanti la studiu sanatosi, care trebuie sa treaca mai multe teste fizice, deoarece trebuie sa se afle intr-o forma similara cu cea a astronautilor.

Vizualizari:
3,205
Abonare
Distribuie:0000

2 COMMENTS

  1. hello are from Romania and I would like to run for experiment who should I contact thank you Voteaza acest comentariu: 1  3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here