Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării, dar va fi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi pe arii restrânse ploi slabe, mai ales în zona montană. Spre seară norii şi ploile se vor extinde în sud-estul ţării. Vor fi mai ales averse, însoţite de intensificări de scurtă durată ale vântului şi de descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade pe litoral şi 25 de grade în vestul ţării.

BUCURESTI
În Capitală, cerul va fi variabil, se va înnora treptat începând din orele amiezii. Dimineaţa, 6-8 grade. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade.

MUNTE
La munte vremea va fi uşor instabilă. Cerul va avea înnorări în special în zona Carpaţilor de Curbură şi pe arii restrânse vor fi averse, intensificări de scurtă durată ale vântului şi descărcări electrice. Temperatura aerului va fi în creştere uşoară în zona Carpaţilor Occidentali, iar în rest se va menţine la valori comparabile cu cele de joi.

LA MARE
La mare vremea va deveni instabilă. Cerul se va înnora treptat şi începând din cursul după-amiezei şi al noptii vor fi averse posibil însoţite de descărcări electrice. În timpul nopţii cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25 – 35 l/mp. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare. Temperaturile maxime vor fi în jur de 16 – 17 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 13 şi 15 grade.

REGIUNI
Vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi. Totuşi ploi slabe pe arii restrânse pot fi, în special la munte. Maximele trec de 20 de grade chiar şi în depresiunile transilvane şi ajung la 25 de grade la Oradea şi Timişoara.

În sud, vreme asemanatoare, cu soare dar şi cu câţiva stropi cel mai probabil la deal şi la munte. Dar spre seară cerul se va înnora în Bărăgan urmând ca noaptea să vină şi ploile. Maximele zilei sunt in general intre 22 si 24 de grade.

În Dobrogea, ziua incepe cu soare dar spre seara vin nori şi ploi. Vor fi averse asociate cu descărcări electrice şi cu vânt si izolat grindină. Înainte de apariţia acestor fenomene, temperatura va inregistra maxime de 22 de grade la Tulcea, 18 la Constanta.

Vreme în general frumoasă şi în încălzire si in Moldova, cu maxime peste 20 de grade, 23 la Botoşani, 22 la Iaşi, Bacău, Focşani si Galati. Dar si aici, mai exact in partea sudica a regiunii, ajung către seara norii si ploile.

VREMEA PE DOUA ZILE
Sâmbătă vremea va fi în general instabilă. În jumătatea estică a ţării, precum şi în zona de munte, cerul va avea înnorări şi pe arii relativ extinse vor fi averse şi descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă vor mai depăşi 15 l/mp. În restul ţării, înnorările vor fi temporare, iar manifestările instabilităţii atmosferice vor fi pe spaţii mai restrânse. Izolat vor fi condiţii de grindină. Vântul va prezenta unele intensificări la munte, dar trecător şi în restul ţării, mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade pe litoral şi 26 de grade în Crişana, Banat şi vestul Olteniei.

În Capitală, cerul va avea înnorări şi se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineaţa, 10-12 grade. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade.

Duminică, vremea va fi în general frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil şi doar izolat va mai ploua slab în sudul ţării şi în zona de munte. Temperaturile maxime trec de 20 de grade în aproape toată ţara şi ajung la 28 de grade la Timişoara.

Vremea va fi în general frumoasă şi caldă şi în Bucureşti. Dimineaţa, în jur de 10 grade. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, când vor fi condiţii ca trecător să plouă slab.

 

Distribuie:21000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here