În urmă cu puţin timp, Dan Şova a ajuns la DNA sub escorta oamenilor legii. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre un dosar nou în care Şova ar fi suspect.

Nu este pentru prima dată când Dan Şova ajunge la DNA. Numele său apare şi în dosarul lui Victor Ponta, precum şi într-o anchetă în care erau implicaţi Viorel Hrebenciuc şi Ilie Sârbu, informează Realitatea.net.

Conform unor surse, ar fi vorba despre un nou dosar de corupţie în care Dan Şova ar fi suspect. DNA ar putea cere Senatului încuviinţare de începere a urmăririi penale pe numele său, ori de reţinere sau arestare.

În situaţia în care procurorii DNA trebuie să-i aducă la cunoştinţă vreo acuzaţie, în lipsa unui aviz din partea Senatului, nu se poate lua nicio masură preum reţinerea ori arestarea sa preventivă.

Şova a scăpat de două ori de arestare anul acesta. Intâi, în Senat nu s-a întrunit numărul necesar de voturi în favoarea solicitării DNA. Votul a fost reluat, apoi, după o decizie a CCR, însă Senatul a respins cererea de reţinere şi arestare.

Dan Şova a fost trimis în judecată de DNA, în dosarul Turceni-Rovinari, alături de fostul premier Victor Ponta.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat „Victor-Viorel Ponta”, Ponta a obţinut de la SCA „Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat. Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here