Dan Şova DEMISIONEAZĂ de la Ministerul Transporturilor. Şova a făcut anunţul, marţi, la sediul Ministerului, spunând că a recurs la acest gest pentru a fi în prima linie în campania pentru alegerile prezidenţiale. Portofoliul de la Transporturi ar urma să fie preluat de IOAN RUS.Dan Şova a demisionat din Guvernul Ponta, la patru luni de la numire. Şova a declarat că a renunţat la fotoliul de ministru al Transporturilor pentru a se dedica campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

“Vreau să anunţ în mod oficial, pentru că au fost o serie de discuţii în ultimele zile, vreau să vă anunţ intenţia de a mă retrage din fruntea Ministerului Transporturilor şi din Guvernul României, pentru a mă afla în prima linie a bătăliei electorale pentru preşedinţia României”, a spus Dan Şova, într-o conferinţă de presă.

Social-democratul a completat că prioritară este câştigarea Preşedinţiei, totul trecând în plan secund.

“Cred că până în 16 noiembrie prioritară e câştigarea Preşedinţiei României pentru PSD, celelalte trecând în plan secund. L-am informat pe premierul Victor Ponta că nu pot să mă aflu în fruntea unui minister important şi în campania pentru prezidenţial”, s-a justificat Şova.

Dan Şova a fost numit în luna martie ministru al Transporturilor după ieşirea PNL de la guvernare şi a condus anterior Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine. Fost avocat, asociat al Casei “Şova şi Asociaţii”, Şova este doctor în drept, membru PSD din 2003 şi senator din 2008. Şova este vicepreşedinte al PSD.

În locul lui Dan Şova ar urma să fie numit la Ministerul Transporturilor clujeanul Ioan Rus.

 

Follow
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here