Un mic sat din Vaslui s-a transformat, timp de mai multe luni, în centrul religios al țării. De ce? Un portret al părintelui Arsenie Boca, despre care unii localnici cred că lacrimează, a adunat credincioși din întreaga Românie.

La București, zile la rând, sute de oameni s-au rugat la o pată pe ciment. Oamenii cred că văd în ea chipul lui Arsenie Boca. În Ialomița, o pictură naivă făcută de un amator pe un copac a devenit loc de pelerinaj, credincioșii fiind convinși că văd chipul lui Iisus Hristos, apărut, printr-o minune. Pare o abundență de semne divine și aparitii miraculoase. Ce au acestea în comun? Nevoia de miracol, spun antropologii. Dar și interesul financiar care apare, inevitabil, odată cu orice pelerinaj, recunoscut sau nu de Biserica Ortodoxă Română.

În timp ce clericii îndeamnă la prudență în aceste cazuri de „apariții” bizare, România rămâne țara cu peste 700 de moaște recunoscute oficial de Biserică. Cum este recunoscut „un semn divin” de către clerici? Și care este povestea din spatele unor așa-zise „miracole” de pe ziduri, copaci sau din case?  CITEȘTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI.

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here