Federaţia Rusă urmează să interzică produsele Apple ca rezultat al unei noi legi care forţează serviciile online din ţară să îşi stocheze datele local. 

Presa din Rusia anunta ca legea care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2015 va bloca produsele Apple in aceasta tara, scrie yoda.ro. Nu numai Apple, ci si Facebook si Twitter pot fi afectate, rusii neacceptand existenta unor spatii de stocare in afara tarii lor. Un mod prin care cei de la Apple ar putea sa rezolve problema este deschiderea unui server in Rusia, insa Dmitry Marinichev, cel aflat in spatele acestui demers, nu crede ca va fi suficient timp pentru compania americana. Astfel, Apple ar putea sa nu mai comercializeze produse in Rusia, inclusiv cele proaspat lansate precum iPhone 6, iPhone 6 Plus sau iPad Air 2.

In urma cu o saptamana, politicianul rus Vitaly Milonov declara ca CEO-ul Apple, Tim Cook, ar trebui interzis din tara dupa ce a declarat ca este homosexual: “Ce ne poate aduce? Ebola, SIDA, gonoree?” a fost declaratia dura a lui Milanov. La cateva zile distanta, un monument din St Petersburg a fost daramat de o grupare radicala.

Apple nu a comentat nici pe seama atacului politicianului rus, nici pe seama faptului ca produsele companiei ar putea fi interzise in Rusia.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here