Dependența de internet, mai gravă decât cea de stupefiante

Home > Dependența de internet, mai gravă decât cea de stupefiante

În urma unui studiu realizat de oamenii de știință de la Missouri University of Science and Technology s-a ajuns la concluzia că internetul provoacă o dependență cel puțin la fel de gravă ca cea pentru stupefiante. Cei care folosesc internetul doar pentru rețelele sociale sau pentru comunicare sunt mai puțin expuși, dar riscul încă există.

Internetul nu mai este accesat doar de pe computer sau laptop. Intrăm pe internet folosind telefoanele, tabletele, iar industria producătoare de smartphone-uri îi face dependenți pe utilizatorii internetului. Categoria cea mai vizată este formată din cei care petrec mult pe internet jucându-se. Cei mai feriți sunt cei care accesează internetul de pe telefon doar ca să își verifice mailul.

Cercetarea s-a realizat pe un eșantion de 69 de elevi de liceu timp de două luni. Tinerii au completat un chestionar cu 20 de întrebări. Cei care obțineau peste 75 de puncte erau suspectați de dependență.

Studiul a arătat că 10% dintre utilizatorii zilnici de internet au simptome ale dependenței.Tinerii care intră în această categorie sunt introvertiți și își pierd foarte repede controlul dacă stau mult departe de mediul online.

Pentru a răspunde acestui semnal de alarmă, britanicii au deschis prima clinică de tratare a dependenților de jocuri pe calculator.

Mădălina Mihăilescu

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here