Spunem mereu că punem sănătatea înainte de toate, dar ne putem păstra la fel de tare pe poziții și când vine vorba despre dulciuri sau alte produse rafinate delicioase, însă total nesănătoase?

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că zahărul rafinat, făina albă, sărurile nitrice, uleiul rafinat, aditivii alimentari duc la declanșarea celor mai multe boli și chiar la cancer.

„Sărurile nitrice se combină cu aminele din carne și produce nitrozamină, care provoacă apariţia cancerului la șobolani. În 14 zile, animalele dezvoltă tumoare canceroasă. Persoanele care consumă mezeluri riscă această boală. (…) Până acum trei ani, legea permitea 100 mg/kg, dar s-a dat dezlegare pentru 300 mg/kg, că nu ar fi toxică”, a arătat prof. dr. Pavel Chirilă.

Medicul mai adaugă că că în România băuturile răcoritoare conțin benzoat de sodiu, precizând că e pe lista substanțelor cancerigene la nivel european, și nu sorbat de potasiu, așa cum se procedează în alte țări, notează Agerpres.

„Nicăieri în lume nu o să găsiți o lege care să oblige poporul să mănânce ce vrea Guvernul. În România există această lege a iodizării sării, prin care întregul popor român este obligat să mănânce iod. Am avertizat că va crește numărul de cazuri tiroidiene și cancerele de tiroidă s-au dublat”, a adăugat prof. dr. Chirilă.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here