Echipa lui Dinamo a avut întodeauna jucători tineri de excepție care au adus trofee în Ștefan cel Mare și care au mers la cluburi mari din Europa. Cele mai bune exemple pot fi ale lui Mutu și Zicu transferați de Dinamo la Inter Milano dar și Marius Niculae trimis la Sporting Lisabona.

Și în acest moment în curtea dinamoviștilor există un fotbalist de excepție, Patrick Petre, fiul lui Florentin Petre.

Tânărul de 17 ani a câștigat alături de juniorii B ai lui Dinamo campionatul național. Finala campionatului a avut loc sâmbătă, la Berceni în fața celor de la CSU Craiova, iar mijlocașul dinamovist a fost ales MVP-ul meciului.

La finalul partidei, toată lumea se declara impresionată de Patrick, acesta fiind foarte lăudat de unul dintre cei mai mari fotbaliști români din istorie, Ilie Balaci.

“Nu avea cine altcineva să fie MVP. De la el au plecat toate cele trei goluri, dar şi multe alte faze”, spune Ilie Balaci, cel care a văzut pe viu partida.

Rugat să-l analizeze pe puștiul lui Dinamo, Balaci a ținut să înceapă cu o precizare:Înainte să încep, aş vrea să spun că pe acest băiat l-am văzut de mai multe ori, dar nu ştiu dacă am vorbit o dată cu el. Şi cu Florentin cred că am discutat de maximum trei-patru ori”.

“Este extrem de talentat! Are o incredibilă aptitudine de a manevra mingea când e în alergare. Are viteză, are îndemânare, îi mai lipseşte puţină forţă, dar pe aia o poate însuşi în timp”, a mai spus “Minunea Blondă”.

În final, Balaci l-a comparat pe Patrick cu unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. “Nu cred că am văzut ceva asemănător pe-aici. Aleargă aşa uşor cu mingea la picior cum rar vezi. Este exact stilul lui Cruyff “.

Florentin Petre, tatăl micului talent a vorbit despre contractul pe care fiul său îl are cu echipa din Ștefan cel Mare.

“Are un salariu OK, cât să-şi permită să iasă cu prietenii la un suc. Eu, spre exemplu, în perioada 1998-1999, când eram titular şi la Dinamo, şi la naţionala de tineret, aveam un salariu de 400 de dolari pe lună. Nu banii sunt totul la început”, a spus actualul secund de la FC Brașov.

În această vară s-ar putea ca Patrick să meargă alături de echipa mare în cantonamentul din Anglia.

“Nu doar Patrick se află în vederile mele. El pare liderul de generaţie, dar are colegi foarte talentaţi. Îi voi lua pe rând în cantonamente, să se acomodeze cu atmosfera. Ei sunt viitorul lui Dinamo”, a spus și Flavius Stoican.

Follow
Distribuie:54000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here