Comunitatea românilor din Bristol se simte “profund umilită” după difuzarea primului episod, de către Channel 4, a documentarului “Vin românii” (“The Romanians are coming”), a afirmat consulul onorific al României din Bristol, Răzvan Constantinescu.

“Comunitatea românilor a fost ofensată şi se simte profund umilită. Suntem deranjaţi şi preocupaţi de această operă senzaţionalistă de jurnalism penibil”, a afirmat consulul onorific după difuzarea episodului din documentar, în care românii sunt prezentaţi nejustificat într-un mod negativ.

“Acest documentar tendenţios este o pată publică adusă reputaţiei oamenilor muncitori din comunitatea românilor”, a precizat consulul român.

Documentarul despre vieţile românilor din Marea Britanie începe, de fapt, cu mai multe cazuri de familii de ţigani veniţi în Marea Britanie. Cel care povesteşte despre viaţa românilor în Marea Britanie este un ţigan român. El spune că 20.000 de imigranţi din România contribuie la economia ţării.

În primul episod, difuzat marţi seară, au fost prezentate poveştile a trei români. Alex, unul dintre ei, vorbeşte engleza la perfecţie după ce a trăit ani buni în Canada, iar acum lucrează ca măturător.

De asemenea, a fost prezentată povestea lui Ştefan care trăieşte din ajutoare sociale primite de la statul britanic, pe care apoi le trimite acasă, în România, unde are nouă copii.

Canalul care transmite acest documentar a făcut cunoscut faptul că analizează vieţile românilor care se stabilesc în Marea Britanie pentru a afla adevărul despre traiul conaţionalilor noştri care lucrează sau vor să se stabilească în regatul insular.

Jurnaliştii care au realizat documentarul susţin că au vrut să caute adevărul despre viaţa imigranţilor români în Marea Britanie, dincolo de materialele de presă pe acest subiect prezentate până acum.
 

AbonareDistribuie:369010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here