De ce au fost puși Antonina Radu și George Matei să culeagă sponsorizări în loc să-și facă treaba de control? De ce tace Raed Arafat de vreme ce fundația SMURD e și ea printre sponsori?

Mari companii de servicii publice precum Apa Nova și GDF Suez.

Toată floarea cea vestită a hipermarketurilor, de la Billa la Kaufland și de la Lidl la Carrefour.

Sutele de magazine din lanțul Mega Image. Dar și Asociația Dedeman. Plus Magazinul Unirea Shopping Center.

Sau firma UTI a lui Tiberiu Urdăreanu și SC Niro a lui Nicolae Dumitru ”Niro”.

Toate acestea și multe altele au sponsorizat Asociația pompierilor din Dealul Spirii. ”Au făcut-o de bunăvoie, cu cît a putut fiecare să ajute”, explică, în detaliu și netulburat, chiar promotorul sistemului, colonelul Stelian Duduș, fostul șef de pînă în 2015 al celei mai mari unități de pompieri din țară.

”Mai bine adunai sponsorizări pentru o Asociație privată, bani de care știai că vei beneficia și tu, în loc să strîngi amenzi pentru buget, că leafa tot aia ți-o dădea!” Pompier de la ISU București

Mai bine așa.

”Mai ales că șeful îți fixa normă la sponsorizări!”, întăresc oamenii din interior.

Una dintre listele cu sponsorii ISU publicată în revista Asociației Dealul Spirii

Și uite așa și-au făcut socoteala cei 96 de inspectori care, în 2014, în numele prevenirii incendiilor, au bătut Bucureștiul ca să dea avize, autorizații și să controleze firmele, cluburile, magazinele și mall-urile.

”Noi sîntem o structură militarizată, a Ministerului de Interne, ordinul nu se discută, se execută. A fost nevoie de sponsorizări, le-am adus!”, întărește o sursă.

Rezultatele se văd lesne în cifre. CITEȘTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here