Elena Udrea ar putea ajunge din nou după gratii în cazul în care procurorii constată că a încălcat condiţiile arestului la domiciliu. Potrivit România TV, la doar câteva minute după liberare, Elena Udrea a luat legătura, deşi nu ar fi avut voie, cu un martor într-unul dintre dosarele sale. Este vorba despre Cristian Călugăru, cunoscut şi ca “şeful postacilor PDL”.

Printre cei care au aşteaptat-o joi pe Elena Udrea să iasă din Penitenciarul Târgşor s-a aflat şi Cristian Călugaru. Acesta este martor în dosarul Gala Bute şi nu ar fi trebuit să mai vorbească cu Udrea. Şi totuşi s-au întâlnit.

Deşi i s-a comunicat de către instanţă că nu are voie să ia legătura cu martorii din dosar, Elena Udrea a plecat spre casă urmată de Cristian Călugăru. Pe drum, cei doi s-au oprit, timp în care au mai schimbat câteva cuvinte. Au mers şi la o secţie de poliţie, după ce s-a descoperit că se făcuse o greşeală în legătură cu locul în care trebuie să stea Elena Udrea în arest la domiciliu. Trei ore a durat procedura, timp în care blonda a tot stat la poveşti cu şeful postacilor din PDL.

Abia când au realizat că încalcă una din regulile impuse din instanţă, Cristian Călugăru s-a făcut nevăzut. Iar Elena Udrea a ieşit din secţie de poliţie însoţită, de data aceasta, de avocaţi.

În replică, Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, spune că fostul ministru nu a încălcat nicio obligaţie în momentul în care a părăsit Penitenciarul Târgşor, pentru că Elena Udrea a luat la cunoştinţă obligaţiile impuse abia la secţia de poliţie.

“Aşa pentru presă poate părea un subiect. Dupa 72 de zile de arest Elena Udrea a plecat în arest la domiciliu, evident cu anumite obligaţii pe care trebuie sa le respecte cu stricteţe. Aceste obligaţii decurg din momentul în care ele sunt aduse la cunoştinţa persoanei care trebuie să le respecte. Această aducere la cunoştinţă s-a făcut în mod oficial la secţia de poliţie 14, unde s-a făcut un proces verbal în acest sens cum că doamnei Udrea i s-au adus la cunoştinţă obligatiile pe care le are alături de acest arest la domiciliu. Pe de altă parte, dacă o să analizăm imaginile, întâlnirea cu domnul Călugăru s-a produs înainte de aducerea la cunoştinţă a obligaţiilor pe care le are doamna Udrea. De asemenea, programul care supraveghează respectarea acestor obligaţii este sectia de politie aferenta, in cazul nostru, sectia 2 la care s-a ajuns mult mai târziu. Prin urmare nu poţi să vorbeşti despre încălcarea unor obligaţii care au fost aduse la cunoştinţă după întâlnirea cu domnu Călugăru”, a declarat avocatul Marius Striblea.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here