Soferii care transporta autostopisti, fara autorizatie de taxi, ar putea fi sanctionati cu amenzi drastice, se mentioneaza intr-un proiect de lege aprobat ieri de Senat. Decizia senatorilor vine dupa ce Guvernul a adoptat documentul inca de la finele lunii august.

Senatul a adoptat, in calitate de prima camera sesizata, un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, scrie AvocatNet.ro.

Conform documentului, in forma initiatorului, persoanele fizice sau juridice care efectueaza transport public de persoane cu un autoturism, dar nu au autorizatie pentru transportul in regim de taxi sau in regim de inchiriere, ar putea fi sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 1.000 si 5.000 de lei.

Concret, soferii care vor transporta autostopisti ar putea risca amenzi de pana la 5.000 de lei.

Votul de astazi al senatorilor vine dupa ce Guvernul a aprobat documentul intr-o sedinta de la finalul lunii august.

De asemenea, proiectul de act normativ a fost lansat in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor sub forma de proiect de ordonanta. In plus, ministerul a mai propus aceste reglementari si decembrie 2013, insa nu au fost aprobate.

In conditiile in care Senatul a adoptat inititativa legislativa este necesar ca aceasta sa obtina votul final al deputatilor, sa fie promulgata de presedinte si publicata in Monitorul Oficial pentru a se putea aplica.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here