Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită Ministerului Sănătăţii recalcularea preţului la medicamente generice, în acord cu recomandarea Consiliului Concurenţei de a nu se aplica referenţierea permanentă de 65 la sută din preţul inovativului corespunzător.

Totodată, APMGR solicită prim-ministrului Victor Ponta să se implice în această problemă, deoarece “situaţia este extrem de gravă, îndeosebi pentru producătorii locali de medicamente generice”.

“Fabricile din România riscă să intre în colaps în momentul în care vor fi obligate să pună pe piaţă medicamente sub costul de producţie”, se arată în comunicatul APMGR.

Reprezentanţii asociaţiei precizează că “raportarea repetitivă la preţul medicamentului inovativ este anticoncurenţială şi acţionează ca o barieră pentru medicamentele generice şi pentru libera concurenţă pe piaţă medicamentelor, punând obstacole suplimentare producătorilor de medicamente generice”.

“Este esenţial ca autorităţile să înţeleagă anormalitatea situaţiei şi să o corecteze, pentru a preveni colapsul industriei locale, care produce exclusiv medicamente generice”, a declarat Laurenţiu Mihai, directorul executiv al APMGR.

 

AbonareDistribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here